Unsprezece actori, dealeri de droguri la Cluj

Unsprezece actori, dealeri de droguri la Cluj
Tineri care împart plicuri cu conţinut suspect trecătorilor din centrul Clujului şi poliţişti gata să îi ia pe sus pe cei ce acceptă cadoul: acesta este rezumatul unui flashmob desfăşurat, astăzi, pe Bulevardul Eroilor şi menit să atragă atenţia asupra riscurilor consumului de droguri.

"Am avut 5 voluntari şi 11 actori pentru a ne ajuta la acest flshmob. Ţie ţi-e greu ca om obişnuit, care face orice altceva, să te pui într-un rol şi să faci aşa de bine încât să devii credibil. Scopul campaniei este până la urmă de a conştientiza publicul de cât de uşor e să devi consumator de droguri şi în cele din urmă, dependent. Clujenii au primit în fluturaşe informaţii despre cum şi de unde pot să ceară ajutor într-un astfel de caz", a spus Lacrima Andreica, reprezentantul Fundației Creștine de Ajutorare, organizatorul evenimentului.

Evenimentul face parte din campania "Nu consuma, Nu ești reciclabil"

"Este o campanie de promovare antidrog. Pentru a conştientiza oamenii că s-ar putea să primească pliculeţe cu droguri pe stradă. După ce primesc fluturaşul cu plicul în cauză, oamenii sunt opriţi de un grup de poliţişti, alături de un volunta care le explică că trebuie să fie mai atenţie la ce primesc pe stradă. Cam este e lecţia", a spus Cristian Pascariu, reprezentantul companiei de teatru independent Create.Act.Enjoy.

"E important ca tinerii să conştientizeze că pot deveni ţintele dealerilor în orice moment. Ideea flashmob-ului ne-a venit în urma unui brainstorming. Ne-am gândit care ar fi cea mai verosimilă variantă şi am gândit-o astfel pentru a avea un impact cât mai mare", a explicat regizoarea Alexandra Felseghi.

La flashmob au participat şi poliţişti, dar şi membri ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA). "În primele 5 luni la Urgenţe au ajuns 125 de tineri, în urma consumului de substanţe halucinogene, iar 103 adulţi sunt în tratament", a explicat reprezentantul ANA Cluj, Roxana Brici

Comenteaza