Cine e de vină: omul sau câinele? "Câinii sunt în ordine", ne-a spus proprietara, apoi ne-a trântit telefonul în nas

Cine e de vină: omul sau câinele?
Poliţia îi anchetează pe proprietarii câinilor care au sfâşiat sâmbătă dimineaţa un angajat al companiei CD Bons.

Poliţia anchetează cazul de sâmbătă, de la societatea CD Bons, unde un bărbat de 63 de ani a fost sfâşiat de câini. Cercetările îi vizează pe proprietarii câinilor, adică pe proprietarii fabricii.

"În momentul acesta, la secţia 7 de poliţie s-a deschis un dosar penal. Încadrarea este la neîndeplinirea responsabilităţilor pe linie de siguranţă şi securitate în muncă, articolul 349 din noul cod penal. Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", a declarat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului.

ZIUA de CLUJ a sunat şi la CD Bons, societatea unde s-a petrecut cumplitul incident. "A fost un incident nefericit, nu avem nimic de declarat. Facem o anchetă internă şi se vor lua măsuri. Câinii sunt în ordine. Sunt cinci câini, care sunt deparazitaţi, hrăniţi, microcipaţi, îngrijiţi", a răbufnit o doamnă cu ifose de director.

La final, am întrebat-o cum se numeşte. Drept răspuns, a închis telefonul. "În nas", cum se spune.

Citeşte şi: DRAMA TERIBILĂ. Un bărbat de 63 de ani a fost sfâşiat de câini

Un bărbat de 63 de ani, maistru la fabrica de încălţăminte CD Bons din zona podului IRA, a fost sfâşiat de câini în curtea unității. Totul s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 10:00, când acesta trebuia să meargă la muncă. În mod excepţional, a fost chemat în weekend la serviciu şi are ce regreta că a acceptat.

Nu l-a găsit pe portar în cabina acestuia şi a intrat în curtea fabricii, aşa cum o făcea în fiecare dimineaţă. Numai că acolo a fost surprins de câini, care au sărit asupra sa. Aceştia se află, de obicei, închişi într-o cuşcă, dar în dimineaţa respectivă erau în libertate.

Omul a încercat să sune la un prieten, dar tot ce a făcut a fost să strige în telefon. Amicul său nu a înţeles ce s-a întâmplat şi unde se află maistrul.

Angajatul a fost găsit de portar, care a sunat la numărul de urgență 112. Când au sosit paramedicii, pierduse mult sânge, avea tensiune scăzută şi o stare hipotermică, pentru că afară erau în jur de -2 grade.

"L-am găsit cu 33,4 grade Celsius, deci uşor hipotermic, a pierdut mult sânge, cu tensiune scăzută, putem spune că prognosticul este rezervat. L-am intubat şi l-am sedat imediat. Am chemat chirurgi ortopezi şi pe cineva de la clinica de boli infecţioase pentru că la numărul mare de plăgi pe care îl are este un risc ridicat de infecţie", declara sâmbătă Adela Golea, purtătorul de cuvânt al Unităţii de Primire a Urgenţelor.

Duminică, maistrul a fost supus unei serii de intervenţii chirurgicale, iar starea lui s-a ameliorat. Luni, acesta a fost scos de la secţia de terapie intensivă.

Comenteaza