Examen de rezidențiat la Cluj, în noiembrie. Mai multe specialități în acest an

Examen de rezidențiat la Cluj, în noiembrie. Mai multe specialități în acest an
Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie pentru sesiunea 2016 a examenului de rezidenţiat din 20 noiembrie. Clujul se numără printre orașele unde se va organiza concursul.


"O altă noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică", transmite Ministerul Sănătăţii. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Înscrierile se fac prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie, inclusiv iar candidaţii îşi pot depune dosarele de luni până joi între orele 09:00 şi 15:00, şi vinerea, între orele 09:00 şi 14:00. 

Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro. Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site la 7 noiembrie.

"Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu", anunţă ministerul.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu. Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

Comenteaza