Hotel transformat în clinică de balneologie de lux, la Cluj FOTO / VIDEO

Hotel transformat în clinică de balneologie de lux, la Cluj FOTO / VIDEO
O clădire cu destinaţia iniţială de hotel de patru stele a fost transformată în clinică de balneologie de lux, după investiţii de 2,5 milioane de euro. Centrul Medical Edelweiss, specializat în balneologie, a fost deschis astăzi.

"Dacă rămânea cu destinaţia de hotel, am fi avut doi-trei clienţi pe zi", spune proprietarul Traian Oargă, cel care împreună cu soţia sa, Marilena, fost director al Clinicii de Medicina Muncii, a deschis centrul de tratament. Investiţiile se ridică la 2,5 milioane de euro, sumă din care 700.000 de euro au costat echipamentele medicale. El adaugă că a decis să schimbe destinaţia clădirii în clinică de balneologie pentru că a observat că majoritatea clujenilor suferă de diverse afecţiuni din această gamă. "78% dintre clujei suferă de boli reumatice, am văzut pe Internet", explică el.

"Este un fel de hotel de 4 stele, dar l-am schimbat în bază de tratament. Condiţiile sunt de 4 stele la preţul de doar 70 de lei pe pat", adaugă Oargă. Clădirea are cinci nivele, dintre care două pentru cazare, cu o capacitate totală de 22 de paturi, iar trei pentru baza de tratament.

 

"Evoluţia vremurilor ne-a determinat să schimbăm destinaţia clădirii. Adresabilitatea către hoteluri s-a modificat, dacă înainte nu ne puteam caza fără programare, acum gradul de ocupare e destul de slab în acest sector. Balneologia e o patologie care se adresează de la tineri până la vârstnici, iar în Cluj există o deficienţă mare pe acest segment. Doar Spitalul de Recuperare mai există pe acest segment, şi nu mai face faţă", a explicat Marilena Oargă.

Traian Oargă explică ce tratamente pot fi făcute la clinică:

Comenteaza