Limita inferioară pentru titlurile Broker Cluj a ajuns la 25%

Limita inferioară pentru titlurile Broker Cluj a ajuns la 25%
Limita inferioară de variaţie pentru titlurile Societăţii de Investiţii Financiare Broker SA Cluj a fost setată astăzi la 25%, după puternicele fluctuaţii pe piaţa de capital, în ultimele două zile.

BVB a extins astăzi până la -25% limita inferioară de variaţie pentru acţiunile SIF Oltenia (SIF5), SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SSIF Broker (BRK).


Cele mai tranzacţionate titluri pe piaţa de capital erau astăzi acţiunile Fondului Proprietatea (FP), a căror cotaţie era în scădere cu 10,82%, la 0,4014 lei. Minimul zilei a fost de 0,395 lei, care reprezintă şi cel mic nivel de la listare. Jucătorii au tranzacţionat acţiuni FP de 51,11 milioane lei.


Căderea bursei de la Bucureşti a fost generată de corecţiile puternice înregistrate de bursa americană şi pieţele europene. Investitorii se tem că economia globală va intra din nou în recesiune şi vând agresiv. Marile burse europene sunt în scădere cu până la 4%, după ce dimineaţă au deschis în creştere.
Toţii indicii de la BVB afişează scăderi drastice, după ce luni piaţa a închis tot în coborâre, cu 7,41%, şi a pierdut 1,6 miliarde de euro la capitalizare.

Comenteaza