Tudor Gheorghe i-a entuziasmat din nou pe clujeni

Tudor Gheorghe i-a entuziasmat din nou pe clujeni
Tudor Gheorghe i-a entuziasmat din nou pe clujeni cu un spectacol pe versurile lui Grigore Vieru.

Câteva sute de spectatori au asistat în această seară la concertul susținut la Casa de Cultură a Studenților din Cluj de cunoscutul interpret Tudor Gherorghe. Sala unde a avut loc reprezentația a fost arhiplină, oamenii fiind entuziasmați de prestația rapsodului și a orchestrei care l-a însoțit, aplaudând, la final, minute în șir în picioare.

Tudor Gheorghe a interpretat melodii pe versuri ale cunoscutului poet basarabean, Grigore Vieru, pe care l-a și cunoscut personal.

Ca de obicei interpretul și-a pigmetat reprezentația și cu intervenții verbale. Un moment inedit a fost și cel în care rapsodul a relatat un episod pertecut înainte de 1989, când un comandat local din Craiova al securității a fost intrigat de un cuvânt dint-o poezie de Grigore Vieru, interpretată și atunci de Tudor Gheorghe.

"Grigore Vieru, așa firav cum îl vedeam era de o forță extraordinară, i-a speriat și pe ruși", a punctat Tudor Gheorghe care a subliniat că în spectacolul cu titlul "Vremea Nemâniei" a făcut o selecție cu cele mai bune poezii ale poetului.

Orchestrația a fost realizată de dirijorul Mariu Hristescu care a coordonat un asamblu de muzicieni format din tineri din Chișinău și Oltenia.

De precizat că Tudor Gheorghe va putea fi vazut din nou la Cluj in 18 decembrie cu un spectacol inedit cu titlui "Degeaba", în care va fi acompaniat de câteva zeci de instrumentiști.

Comenteaza