18.8 milioane de lei la Cluj pentru măsuri împotriva Coronavirusului: cazare pentru medici, ajutor pentru nevoiaşi şi dezinfectanţi la blocuri

18.8 milioane de lei la Cluj pentru măsuri împotriva Coronavirusului: cazare pentru medici, ajutor pentru nevoiaşi şi dezinfectanţi la blocuri

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de luni, bugetul general rectificat al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2020. Este vorba despre suma de 18.8 milioane de lei, bani alocaţi pentru implementarea măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului.

"Am convocat această şedinţă cu scopul de a aproba o rectificare de buget pentru a aloca sumele necesare dispuse prin Ordonanţa militară nr.4/29 martie 20020 la Cluj-Napoca. Astfel, 18.800.000 de lei vor fi alocaţi pentru tot ceea ce înseamnă implementarea măsurilor împotriva coronavirsului", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, în deschiderea şedinţei de CL. 

Banii vor fi alocaţi astfel:

  • 9.300.000 – pentru plata persoanelor care se află în carantină în Cluj, bani proveniţi de la Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, plătiţi prin Primăria Cluj-Napoca.
  • 7.000.000 – pentru dezinfectarea spaţiilor publice, a tuturor blocurilor din acest oraş şi a spaţiilor comune din jurul şi pentru achiziţionarea de dispozitive şi dezinfectanţi pentru intrările blocurilor. 
  • 5.000.000 lei – pentru spitalul Clujana, pentru plata cazării personalului medical. Se derulează la nivelul oraşului o amplă campanie. De asemenea, încă 1 milion de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale necesare.
  • 1.000.000 lei – pentru Direcţia de Asistenţă Socială pentru ajutorul persoanelor în nevoie aflate în evidenţa instituţiei.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimiate, cu 24 de voturi pentru. 

Comenteaza