3 linii de noapte ar putea conecta întreg Clujul NON-STOP

3 linii de noapte ar putea conecta întreg Clujul NON-STOP

Cu numai 3 linii de noapte, întreg Municipiul Cluj-Napoca ar putea fi conectat 24/7.

''Alături de linia existentă 25N, înființarea unui traseu de noapte Zorilor - Centru - Grigorescu și a unui traseu care să permită legătura Aeroportului cu centru, gara și autogara ar realiza un transport public nocturn corespunzător.
O astfel de rețea "pulsatorie", cu sincronizarea mijloacelor de transport și în centru, la "Sora", ar permite călătorilor interschimb facil între linii, conectând astfel întreg orașul la o capacitate de transport adecvată cererii reduse de după 23:00.

Operate la o frecvență de 30min, traseele ar necesita 6-7 mijloace de transport în total, fiind posibilă operarea exclusiv electrică, cu troleibuze articulate pe 25N și autobuze electrice în rest.

Traseul "A"(Aeroport Express) ar trebui să circule 24/7 la o cadență buna, oprind chiar în terminalul aeroportului. S-au împlinit 3 ani de când s-au făcut probe în acest sens: https://www.facebook.com/mobilitate.clujnapoca/posts/pfbid0B6rP5shDep1C1A5KRaPVKGSdjujqcDUk7Byfi8jciQzFrrPGFxvReGvAi7h6ERVAl'', se arată pe pagina de Facebook Mobilitate Cluj-Napoca

Deși a declarat că susține propunerea, edilul Emil Boc spune că decizia nu îi aparține și se întreabă cine va plăti cheltuielile de funcționare: "Eu susțin toate propunerile astea, dar mergeți și la Grivei, care trebuie să implementeze, să-l întrebați. Trebuie să plătească cineva combustibilul ăla. El va spune. E societate comercială, care trebuie să plătească. E pe bază de venituri și cheltuieli. Dacă este posibil, iar cadrul financiar este rentabil, eu susțin. V-am mai rugat, totuși nu-l invitați pe domnul director Neag la emisiune?".

Comenteaza