Foto 5 tone de saltele și mobilă second-hand cu destinația Cluj, întoarse înapoi la vamă. OPC: Sunt deșeuri

5 tone de saltele și mobilă second-hand cu destinația Cluj, întoarse înapoi la vamă. OPC: Sunt deșeuri
| Foto: Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației

Marfa second-hand de proveniență din Olanda care trebuia să ajungă la o firmă din Cluj prin Vama Petea, nu a mai intrat în țară, iar bunurile transportate au fost înapoiate pe teritoriul maghiar

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu mobilier și saltele second hand.

„În data de 10 martie a.c., la ora 11.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 34 de ani. Bărbatul, domiciliat pe raza județului Satu Mare conducea un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier și saltele second hand, de la o societate comercială din Olanda către o societate comercială de pe raza județului Cluj.

5 tone de saltele și mobilă second-hand cu destinația Cluj, întoarse înapoi vamă. OPC: Starea lor e mizerăSursă foto: Facebook - Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 5.000 kg - nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, potrivit Poliţie de Frontieră, Sighetu Marmației.

Comenteaza