Video Foto A fost Cod Roşu de inundații în județ noaptea trecută. Două porțiuni de drum au fost blocate, zeci de gospodării inundate

A fost Cod Roşu de fenomene meteorologice periculoase, noaptea trecută, în mai multe localităţi din judeţul Cluj. Pompierii clujeni au intervenit pe parcursul întregii nopţi pentru evacuarea apelor din gospodării şi imobile. Viitura puternică a făcut ca mai multe drumuri să fie închise.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, situația în județ este următoarea:  în municipiul Dej, localitatea Șomcutu Mic, au fost inundate curțile și beciurile a 30 imobile. În comuna Jichișul de Sus, sat Jichișul de Jos, a fost inundat beciul unui imobil.

În comuna Vad - localitatea Vad - au fost inundate curțile și beciurile a opt imobile, în localitatea Bogata de Jos au fost inundate curțile și beciurile a două imobile, în  localitatea Bogata de Sus au fost inundate curțile și beciurile a două imobile în localitatea Calna au fost inundate curțile și beciurile a două imobile. În toate aceste cazuri pompierii au intervenit pentru evacuarea apei.

De asemenea, pe DC177, între orele 23:00 și 01:30, a fost blocat pe o porțiune de 200 m, între localitățile Vad și Bogata de Jos, porțiunea de drum fiind acoperită cu apă.

În Fizeșu Gherlii s-a intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din patru gospodării, în Mintiu Gherlii s-a intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, iar în în Săcălaia s-a intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-un saivan în care erau 2.000 de miei.

În urma precipitațiilor, DN 1R, între localitățile Călățele și Beliș, a fost închis circulației rutiere, drumul fiind rupt pe două porțiuni de 50 m. Podețul provizoriu peste râul Crișul Repede, care face legătura între localitatea Poieni - DN 1 E60 și Valea Drăganului, a fost afectat de inundație și închis circulației.

Ca urmare a fenomenelor meteo nu au fost victime umane. ”Lucrători din cadrul ISU, CNAIR, Poliția Română, Consiliul Județean și din cadrul primăriilor limitrofe au fost în permanență la datorie și sunt în teren pentru rezolvarea cât mai rapidă a problemelor”, transmite prefectul Mircea Abrudean.

Comenteaza