Foto A început plantarea arborilor cu balot în Piața „Lucian Blaga”

A început plantarea arborilor cu balot în Piața „Lucian Blaga”

Până în prezent au fost plantați 28 din cei 68 de arbori care vor fi plantați în acest proiect de amenajare a zonei centrale. Eco Garden Construct se ocupa de amenajarea acestor spatii verzi.

 

Se reduce numărul de benzi auto, avantaj pietonii și bicicliștii


Piața Lucian Blaga, cu numai patru benzi. Strada Petru Maior, cu trei. Strada Napoca, redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Extinderea spațiului pietonal, mai ales în piață, în fața cafenelei Croco. Piste de biciclete pe fiecare dintre aceste artere. Arbori pe toate segmentele propuse modernizării. 


”Gradul de încărcare va crește, e adevărat, dar până în 2020, când ar trebui să fie finalizat acest proiect, ar trebui să se ia și alte măsuri pentru reducerea traficului rutier”, a subliniat Tudor Pănescu, arhitect la Planwerk. Aceasta este societatea care a realizat proiectul; tot Planwerk a desenat şi Piaţa Unirii, aşa cum arată ea acum. 


În Piața Lucian Blaga și pe strada Emil Isac ar urma să fie amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice, tot în piață ar urma să fie instalată o toaletă publică, în locul tarabelor de flori existente. Sunt propuși arbori de trei tipuri: arțari în zona trotuarelor înguste, platani în față cafenelei Croco și tei pe strada Petru Maior, unde există deja și alți tei.

Etichete
Comenteaza