A murit de COVID şefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu. Avea 55 de ani și era nevaccinată

A murit de COVID şefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu. Avea 55 de ani și era nevaccinată

Dr. Gabriela Eminovici, medicul-șef al secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu, a murit din cauza COVID. Ea fusese transferată la Oradea pentru a fi supusă terapiei ECMO, având plămânii grav afectați.

Medicul-șef al Secției Clinice Cardiologie I a Spitalului Județean Sibiu, dr. Gabriela Eminovici, a studiat medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca. Ea a murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2, anunţul fiind făcut de instituția medicală, joi seara, într-un mesaj de condoleanțe postat pe Facebook. Doctorița avea 55 de ani și nu era vaccinată.

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul SRS-CoV-2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace! S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață. Îi aducem un pios omagiu iar gândurile noastre bune se îndreaptă către familia îndurerată și îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe!”, se arată în mesajul Spitalului Județean de Urgență Sibiu.

Mesajul se încheie şi cu un apel la vaccinare transmis către populație:  „Din nefericire, deși mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât și pe plan personal, viața și cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecția cu SARS-CoV-2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare”.

Contactat de publicația Turnul Sfatului, Florin Neag, managerul Spitalului Județean a declarat că medicul Gabriela Eminovici nu era vaccinată împotriva COVID 19. ”Doamna doctor nu era vaccinată”, a spus managerul Spitalului Județean.

Comenteaza