A murit pictorul Viorel Nimigeanu, discipolul lui Corneliu Baba. Era intubat de 7 zile la ATI, infectat cu COVID-19

A murit pictorul Viorel Nimigeanu, discipolul lui Corneliu Baba. Era intubat de 7 zile la ATI, infectat cu COVID-19

Unul dintre artiștii plastici contemporani consacraţi ai României, pictorul Viorel Nimigeanu, s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani, în urma infecției cu virusul Sars-Cov-2.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a anunțat decesul apreciatului artist Viorel Nimigeanu, un „pictor de o sensibilitate aparte”. Pictorul era internat la spital și se pare că nu a învins în lupta cu Sars-Cov-2.

„Suntem profund întristați să aflăm că a plecat dintre noi astăzi și apreciatul artist Viorel Nimigeanu, pictor de o sensibilitate aparte și un apropiat prieten și susținător al instituției noastre. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia domniei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în anunțul Operei Naționale Cluj-Napoca.

Pictorul Nimigeanu era intubat de 7 zile la terapie intensivă la un spital din București.

Viorel Nimigeanu s-a născut în 1950, în Nimigea de Jos, județul Bistrița-Năsăud. În 1969, Viorel Nimigeanu a intrat la Institutul de Artă Plastică Ioan Andreescu din Cluj, pe care l-a absolvit în anul 1973. În 1977, a fost admis la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, unde a avut șansa de a-l întâlni pe Corneliu Baba, aflat în ultimul său an de profesorat. Marele pictor a apreciat talentul tânărului student și l-a sprijinit în realizarea unor proiecte.

El era în prezent profesor la Universitatea de Artă și Design (UAD). A realizat mai mult de douăzeci de expoziții personale în țară și străinătate. Începând cu anul 1978 este preocupat din ce în ce mai mult de arta monumentală, executând, de-a lungul carierei, fresca la mai mult de 30 de biserici din țară și străinătate. În 2010 își obține doctoratul cu lucrarea Pictura bisericilor ortodoxe din Transilvania în secolul XX.

Comenteaza