Curăţenia costă mai mult la Cluj VIDEO

Curăţenia costă mai mult la Cluj VIDEO
Aşadar primăria a reuşit să blocheze deocamdată creşterea taxelor şi impozitelor locale, dar va cheltui mai mult din banii clujenilor pentru spălarea şi deszăpezirea străzilor. Consiliul Local a admis astăzi cererea celor două firme de salubrizare din oraş şi a majorat tarifele cu 9%. Decizia s-a luat în ciuda opoziţiei consilierilor USL, care au acuzat modul deficitar în care s-a făcut deszăpezirea în această iarnă.

Firmele de salubrizare şi-au motivat cererea printr-o prevedere cuprinsă în contractul cu primăria, care le permite să solicite actualizarea tarifelor în funcţie de inflaţie. Brantner-Vereş a cerut o majorare de peste 26%, în timp ce Rosal a cerut o creştere de aproape 10 procente. Proiectul de hotărâre a stârnit nemulţumirea USL, care a acuzat modul în care a fost făcută deszăpezirea în ziua alegerilor.

Primarul Emil Boc a explicat că, de alegeri, a supravegheat personal modul în care s-a făcut deszăpezirea şi nu are nimic de reproşat celor două firme.

În cele din urmă, hotărârea de consiliu local a fost adoptată cu votul celor 14 consilieri locali ai PDL şi au UDMR. Ultima oară când primăria a aprobat creşterea tarifelor pentru salubrizarea stradală şi pentru deszăpezire a fost în 2010.

 

Comenteaza