Cantina Primăriei, restaurantul multinaţionalelor

Cantina Primăriei, restaurantul multinaţionalelor
Veniturile pe 2009 obţinute de Serviciul cantina de ajutor social şi pensiune din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au depăşit 1,3 milioane de lei.

Meniu zilnic şi săptămânal postat on-line, servicii de catering, transport gratuit pentru comenzi de minim 100 de lei – acestea sunt noile facilităţi oferite în 2010 de cantina municipalităţii clujene. Directorul Serviciului cantina de ajutor social şi pensiune al municipalităţii, Gheorghe Vişan, a declarat că - din studiile pe care le-a făcut pe unităţile de alimentaţie din zona centrală – cantina e pe locul doi la numărul de clienţi. Cantina municipalităţii vinde pe zi 1.000 de porţii.

 

Cantina are, începând de ieri, o secţiune dedicată pe site-ul oficial al Primăriei, www.primariaclujnapoca.ro. La secţiunea clienţi fideli, pe lângă personalul Primăriei, cantina are menţionate mai multe companii , printre care şi câteva multinaţionale: RDS, UPC, RENEL, Romtelecom, Banca Transilvania sau Magazinul Central. Directorul serviciului, Gheorghe Vişan, a menţionat că structura are contract permanent pentru livrarea zilnică de mâncare doar cu o grădiniţă din Someşeni.

 

 “Zilnic, cantina vinde 1.000 de porţii de mâncare (felul unu şi doi – n. red.). Avem, într-adevăr, clienţi de la multinaţionale. Deservim şi 150 de pensionari care au abonamente sociale, 250 de copii cu sendvişuri la Turnul Croitorilor, 400 de asistaţi sociali plus sportivii. Am făcut nişte studii pe zona centrală şi putem spune că suntem pe locul II la clienţi, dacă nu chiar pe locul I. Nu vreau să dau nume, ca să nu creăm disensiuni. Oricum, noi suntem, deocamdată, la început şi sperăm să mai creştem”, a apreciat Vişan.

 

Directorul cantinei municipalităţii spune că are experienţă de 20 de ani în domeniul alimentar şi că doreşte în acest an să dezvolte serviciile de catering. “Pentru comenzile de minim 100 de lei oferim transport gratuit. Avem două utilitare ale serviciului pe care le folosim pentru comenzi. Deocamdată, nu ne-am gândit cât să percepem pentru transport. De exemplu, Unitatea de Pompieri, care a început să apeleze la serviciile noastre şi comandă zilnic mâncare, vine singură după comandă. Există un meniu săptămânal cu patru feluri şi cu mâncăruri de post, cu salate şi desert. Comenzile se pot face prin telefon, fax sau mobil, de luni până joi, pentru ziua următoare. Ne-am gândit să introducem şi o posibilitate de comandă prin e-mail, dar trebuie să ne gândim la modalităţile în care să se facă plăţile”, a explicat Vişan.

 

Potrivit directorului serviciului, anul trecut încasările au fost de 1.340.196 de lei din activităţile prestate de cele patru extensii – cantina de pe Emil Zola nr. 5, bufetul de pe Moţilor nr. 1-3 (din incinta Primăriei Cluj-Napoca), cantina din Someşeni, de pe strada Traian Vuia nr. 47 (lângă Primăria Someşeni), şi cafeneaua cu terasă de la Basionul Croitorilor.

 

“Organizăm nunţi, botezuri, pomeniri, chiar am avut şi majorate la care am livrat mâncare. De asemenea, am fost contactaţi şi pentru diverse evenimente culturale – lansări de carte, conferinţe. Deocamdată, este început de an, nu toată lumea funcţionează cu <> pe maxim. Avem ca ţintă în 2010 dublarea cifrei de afaceri de anul trecut”, a mai spus Gheorghe Vişan.

 

 Acesta spune că, de la finele lui 2009, a făcut demersuri pentru îmbunătăţirea părţii de promovare a cantinelor şi a cafenelei. “Am ţinut să apărem în toate cataloagele municipalităţii, să fim vizibili. Avem şi flyere, iar lumea a început să ne cunoască. Avem, momentan, cu tot cu persoana mea, 45 de angajaţi. S-ar putea să mai avem nevoie de personal, însă acum sunt probleme în sectorul public şi încercăm să ne descurcăm cu potenţialul tehnic şi uman actual. Avem şi un slogan, <>”, a spus Gheorghe Vişan.

 

 Cantina municipalităţii mai oferă şi săli cu chirie pentru organizarea unor evenimente, dar şi consultanţă de specialitate pentru reuşita pe deplin a evenimentului, personalul pentru deservire, decoraţiuni festive şi consultanţă în ceea ce priveşte alegerea meniului.

 

Oficial, nici una dintre companiile de pe lista clienţilor fideli nu au încheiate contracte la nivel instituţional cu cantina de ajutor social şi pensiune a Primăriei Cluj-Napoca, opţiunea aparţinând fiecărui salariat.

 

 “în general, serviciile oferite de cantina de ajutor social şi pensiune a Primăriei se practică la un tarif foarte scăzut, cu adaos mic. Nu putem spune că, per total, cantina scoate profit, însă încasările acoperă cheltuielile de finanţare. Nu se înregistrează pierderi. O mare parte din personalul Primăriei beneficiază de serviciile oferite de cantină”, au explicat oficialii Biroului mass-media. Aceştia au afirmat că în primele şapte luni din 2009 cantina de ajutor social şi pensiune a avut încasări de 737.333 de lei.

 

Cantina are şef nou de la mijlocul anului trecut

 

Oficialii Primăriei Cluj-Napoca au decis anul trecut schimbarea şefului cantinei după incidentele legate de alimentele stricate livrate către secţiile de vot din municipiul Cluj-Napoca la alegerile din februarie 2009. Primarul Sorin Apostu a dispus efectuarea unor verificări la finele lunii februarie, după care a luat decizia de a schimba conducerea cantinei.

 

“Concluzia comisiei care a făcut verificări a fost că pachetele au prezentat un început de alterare, fapt confirmat şi de buletinele de analiză. De această situaţie se fac vinovaţi directorul cantinei de ajutor social, Horea Bâlc, dar şi salariaţii din subordine, care au participat la prepararea, ambalarea şi livrarea pachetelor”, a afirmat Apostu.

 

în timpul verificărilor, Bâlc a cerut să fie eliberat din funcţie şi a fost trecut pe un post de execuţie la Camera Agricolă. De asemenea, acesta a primit şi un avertisment scris, conform Codului Muncii. Ulterior, s-a organizat concurs, iar şefia serviciului a fost preluată de actualul director, Gheorghe Vişan (foto).

 



Comenteaza