Unde va fi amenajat un nou cimitir al Clujului

Unde va fi amenajat un nou cimitir al Clujului
Cluj-Napoca are nevoie de un cimir nou iar administraţia are două propuneri de amplasare a acestuia, pe care le va supune dezbaterilor publice, începând de săptămâna viitoare.

 „Avem o propunere în Borhanci, pe un teren de 15-20 de hectare, cu amenajarea tuturor utilităţilor aferente. A doua locaţie este propusă de proiectanţii Planului Urbanistic General. Este în Lomb, pe un teren de 19 hectare, care aparţine bisericii romano-catolice cu care putem intra într-un parteneriat. Soluţia care se va degaja din analizarea avantajelor şi dezavantajelor pentru fiecare zonă în parte va intra în lucru anul acesta", a menţionat primarul Emil Boc.

În prezent în municipiu există cimitire de 25 de hectare, cel din zona centrală, sau de 16 hectare, cimitirul Mănăştur. „Vorbim despre un cimitir amenajat de la zero, gîndit să facă faţă pe termen mediul şi lung. De aceea facem dezbatere, ca să conturăm o soluţie şi o investiţie pe măsură. Lucrăm la trasarea pe hartă a tuturor alternativelor, iar de săptămâna următoare va începe dezabaterea", a mai spus Boc.

 

Etichete
Comenteaza