Primarul Emil Boc şi prefectul Gheorghe Vuşcan se contrează pe tema retrocedărilor din Palocsay VIDEO

Primarul Emil Boc şi prefectul Gheorghe Vuşcan se contrează pe tema retrocedărilor din Palocsay VIDEO
Fostul premier îl acuză pe prefect de presiuni şi amenzi politice. De cealalata parte prefectul spune că va repeta amenda de 20.000 de lei dacă membrii comisiei locale de fond funciar nu îşi vor face treaba.

Primarul a răspuns dur la amenda de 20.000 de lei primită de municipalitate la sfârşitul săptămânii trecute pentru tărăgănarea dosarelor de retrocedare din zona Palocsay.

"Primaria nu retrocedează terenuri la presiunea prefectului. primaria procedează legal. Acolo unde exista acte in regula, unde nu nu. Amenda e mai mult politica de dragul de a fi bagat in seama prefectul. Evident va fi atacata in instanta", a spus Emil Boc.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să semneze procesul verbal de sancţionare, astfel că acesta a fost trims prin poştă cu confirmare de primire. Prefectul spune că va repeta amenda dacă cei peste 400 de oameni nu-şi vor primi terenurile.

"Avem zeci, sute de cetateni care vin audienta la limita suportabilitatii si nu mai putem prlungi aceasta stare is 20 si ceva de ani de cand se aplica legile fondului funciar si pana nu vor intra sa-si respecte atributiile legale noi vom interveni cu amenzi repetate", a declarat Gheorghe Vuscan.

Revendicatorii spun că terenurile sunt vânate de samsari imobiliari.

"După bunicii mei am 19 iugări de pământ care de 23 de ani nu mi s-o restituit terenul. De ce credeţi că s-a tărăgănat? Eu cred că cineva are interes imobiliar. într-o vreme am auzit că vor să facă cimitir", spune Gheorghe Jakab, revendicator.

Câteva zeci de revendicatori şi-au primit terenurile de la Primărie, însă au fost chemaţi în judecată de Staţiunea Pomicolă. Oamenii spun că primăria nu îi susţine în proces.

"Timp ce 10 ani in sfarsit au aprobat lista. Dar cand s-a ajuns la proces parcă primăria nu a mai fost interesată. nu s-a prezentat în proces ca să se apere şi să-şi apere punctul lor de vedere", a spus şi Sandor Gal, revendicator.

Procesul a început în urmă cu patru ani, iar următorul termen de judecată este la sfârşitul lunii aprilie.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

Comenteaza