1.600 de persoane din Floreşti vor avea gratis pe liniile CTP din septembrie

1.600 de persoane din Floreşti vor avea gratis pe liniile CTP din septembrie
Aceasta dacă proiectul primarului Horia Şulea va fi aprobat şi de consiliul local. De această facilitate vor beneficia circa 1600 de pensionari, indiferent de cuantumul pensiei pe care o au. Suma plătită de la bugetul local va fi de sub un milion de lei pe an.

Informaţia a fost făcută în premieră de primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, la REALITATEA FM Cluj, luni dimineaţă. Edilul va convoca consiliul local la începutul lunii august, cel mai probabil în data de şapte, pentru a lua în discuţie acest proiect. Potrivit primarului circa 1.600 de pensionari din Floreşti, indiferent de cuantumul pensiei, vor avea gratuitate pe liniile de transport metropolitane din Floreşti ale Companiei de Transport Public (CTP).

Chiar dacă măsura va fi aprobată de deliberativul local din Floreşti în luna august ea va intra în vigoare de la 1 septembrie, după ce va fi aprobată rectificarea bugetului comunei.

Primarul Horia Şulea declară că instituţia are resursele financiare necesare pentru implementarea proiectului. Din estimările administraţiei locale, suma pe care o va aloca Primăria pentru a susţine plata abonamentelor pentru pensionari nu va depăşi un milion de lei pe an. Reamintim că bugetul total al comunei Floreşti pe acest an este de circa 83 de milioane de lei.

Până acum beneficiau de subvenţionarea integrală a abonamentelor doar elevii şi studenţii care învătau în Cluj. Preţul actual al unui abonament pe liniile metropolitane din Floreşti este de 80 de lei şi include şi o linie gratuită în municipiul Cluj-Napoca.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj, a declarat pentru Ziua de Cluj că „ar fi o măsură benefică, care arată că înfiinţarea Asociaţiei Metropolitane oferă avantaje pentru toate categoriile de cetăţeni". Directorul CTP a precizat că va oferi mai multe informaţii despre obţinerea abonamentelor gratuite pentru pensionari după aprobarea măsurii în Consiliul Local Floreşti.

Pensionarii din Cluj-Napoca au de mai mulţi ani gratuitate pe transportul public din oraş, măsura fiind implementată, cu succes electoral, de primarul Emil Boc. Aici, pensionarii, care au pensii de până la 1300 de lei pe lună, beneficiază de gratuitate pe toate liniile, iar cei care au pensii cuprinse între 1301 şi 1500 de lei pe lună, doar pe o singură linie. Totodată, pensionarii care au peste 70 de ani pot obţine abonamente gratuite pe toate liniile indiferent de cuantumul pensiei.

 

Etichete
Comenteaza