Blocul turn de 25 de etaje a lăsat mănăşturenii fără locuri de parcare

Blocul turn de 25 de etaje a lăsat mănăşturenii fără locuri de parcare
Locuitorii din proximitatea gigantului care se construieşte în cartierul Mănăştur nu mai au unde să-şi parcheze maşinile de când au început construcţiile.

Pe terenul pe care se construieşte blocul turn de 25 de etaje din zona nodului N erau garajele şi locurile de parcare ale locuitorilor din blocurile vecine, însă acestea au fost distruse odată cu demararea lucrărilor.

"Ne-au distrus ăştia toate locurile de parcare şi, din câte văd eu, pe spaţiul unde erau şi garajele noastre nu construiesc nimic. Acuma parcăm fiecare pe unde apucăm. E un haos total aici", a spus o doamnă de vârsta a doua.

"Vedeţi ce e în jur, unde sunt parcate maşinile. Eu vin de obicei seara târziu acasă şi mi-e şi groază că de multe ori abia găsesc unde să o las. Dacă o să ni le putem parca la subteranul blocului ăsta mare care se face aici, cred că trebuie să plătim mai mult, da până atunci oricum noi nu avem unde să le punem. Am avut garaj, plăteam la primărie, acuma o las unde pot", a spus un domn.

Contactat de ZIUA de CLUJ, omul de afaceri Radu Vlas, deţinătorul societăţii Imperial Development a spus că este în discuţii cu primăria pentru soluţionarea situaţiei.

"Clădirea va avea 200 de locuri de parcare şi cu siguranţă se va găsi o soluţie pentru ca şi locuitorii din vecinătate să poată parca. Ei vor putea să-şi cumpere un loc în parcarea turnului cu 25 de etaje şi suntem în discuţii şi cu primăria să se facă o parcare supraterană, dar încă nu ştim nimic sigur", a spus Vlas.

Contactată, Primăria Cluj-Napoca a spus că va reveni cu informaţii în decursul zilei de vineri.

Clădirea ar urma să aibă două niveluri de subsol, trei de demisol, parter şi 25 de etaje, investiţia a fost estimată la 10 milioane de euro, iar terenul deţinut de IDC are 2.773 mp. Iniţiativa a revenit în atenţie la ultima şedinţă din 2011 a Consiliului Local, când primarul interimar de la vremea respectivă, Radu Moisin, a adus proiectul în faţa consilierilor. El nu a dorit să îşi asume semnarea autorizaţiei de construire pentru o clădire care ar fi "o ruşine" pentru zona de intrare în oraş. La câteva luni după ce proiectul turnului a revenit în actualitate cu solicitarea de avize, IDC a primit autorizaţia de construire pentru imobilul multifuncţional de pe Calea Floreşti nr. 139.

Comenteaza