"U" e din nou al clujenilor

Sub ochii suporterilor, marca "Universitatea Cluj U 1919" a fost încredinţată asociaţiei sportive care se va ocupa de viitorul lui "U".

Consilierii locali au votat, joi după-amiază, cele două hotărâri care consfiinţesc despărţirea Universităţii Cluj de Florian Walter şi continuarea activităţii printr-un nou proiect, care va implica suporterii şi comunitatea locală.

Emil Boc a ţinut, în faţa consilierilor locali convocaţi de îndată, să sublinieze importanţa momentului."De dumneavoastră depinde continuitatea clubului "U". Am gândit încă din luna februarie, alături de consilierul local Radu Constantea, un club care să plece tocmai de la spiritul Universităţii şi le mulţumesc public rectorilor universităţilor clujene că ni s-au alăturat în acest proiect. Nu am dorit să avem două societăţi "U", aşa că am activat noul club abia după ce vechea societate nu s-a putut înscrie în campionat. Ieri (miercuri, n.r.), am negociat cu administratorul judiciar Marieta Anastasescu retragerea pe cale amiabilă a mărcii. Dacă vrem ca acest proiect să aibă succes, el trebuie să fie al comunităţii, aşa cum a fost la înfiinţarea sa, în 1919, iar fiecare dintre noi să sprijine atât cât poate acest club. Eu, ca primar, îmi închei misiunea, de mâine intră pe mâna specialiştilor, care sper să ducă Universitatea într-o cupă europeană în campionatul în care se vor împlini 100 de ani de la înfiinţare", a spus Boc.

Din cauza că existau şase consilieri locali absenţi şi că, pentru a trece acest proiect de patrimoniu, era nevoie de 18 voturi dintre cele 19 care puteau fi exprimate, primarul a făcut un apel către opoziţie. El a menţionat că "U" se poată înscrie în campionat numai până în 14 august. Echipa va evolua la început în liga a patra. 

În primă fază, Consiliul Local a aprobat încetarea Contractului nr. 163919/14.08.2009 de licenţă exclusivă a mărcii "Universitatea Cluj U 1919". Ulterior, a trecut la vot şi proiectul de hotărâre privind "aprobarea transmiterii dreptului de folosinţă exclusivă, totală şi perpetuă, cu titlu gratuit, asupra mărcii "Universitatea Cluj U 1919" Asociaţiei Club Sportiv de Fotbal "Alb-Negru" a Studenţilor Clujeni. În ambele cazuri s-a înregistrat unanimitate.

În sala de şedinţe s-au aflat şi suporteri ai Universităţii, care au aplaudat votarea celor două hotărâri.

Aşadar, povestea fotbalistică a "Şepcilor roşii" va continua sub sigla "U", printr-un proiect ambiţios. "Studenţii" vor înscrie în liga a patra o echipă de tineri care în sezonul trecut au evoluat cu succes în Liga Elitelor şi au terminat pe locul III, după Viitorul Constanţa şi Ardealul Cluj. 

Ioan Ovidiu Sabău, cel care va ocupa funcţia de manager sportiv la "U", şi-a preluat deja atribuţiile şi a discutat cu majoritatea jucătorilor, pe care speră că i-a şi convins să continue la Cluj.

Tot în sarcina lui Sabău şi a noului Consiliu Director, din care fac parte reprezentantul Primăriei Cluj şi ai universităţilor din oraş, cade şi alegerea unui antrenor. Prima variantă de lucru este Adrian Falub, tehnician care a mai condus-o pe "U" şi care este cunoscut pentru modul în care lucrează cu tinerii, adică exact ceea ce caută clubul.

Suporterii vor fi implicaţi în viaţa echipei. Ei vor putea deveni membri-susţinători ai asociaţiei sportive şi îşi vor putea desemna un reprezentant în Comitetul Director al clubului.

Comenteaza