Atenţie, baschetul fisurează clădiri! Decizie de neînţeles a Primăriei

Atenţie, baschetul fisurează clădiri! Decizie de neînţeles a Primăriei
Primăria a realizat un teren de baschet într-un parc, dar l-a văduvit de inele şi coşuri. Motivul te lasă fără replică: "au apărut fisuri în structura locuințelor învecinate".

Un clujean a reclamat pe aplicaţia MyCluj faptul că terenul de baschet din parcul de pe strada Inău a rămas fără inelele de la panou. În loc să se joace baschet, în parc se poate practica acum tenisul de masă. A primit şi răspuns de la municipalitate, pe care l-a considerat halucinant. Clujeanul aflat că ţopăiala jucătorilor amatori de baschet produce fisuri în structura de rezistenţă a clădirilor din zonă. Mesajul trimis presei conţine reclamaţia şi răspunsul Primăriei, dar şi un comentariu în care nu uită să amintească faptul că în zonă locuieşte fostul colaborator al lui Emil Boc, Sorin Apostu, primarul Clujului care afost condamnat pentru fapte de corupţie.

"De aproximativ un an, în parcul relativ nou inaugurat, situat lângă Facultatea de Telogie Otodoxă, în spatele Consiliului Judeţean, au dispărut inelele de la coșurile de pe terenul de baschet. Avem deci un teren de baschet nou realizat, fără coşuri de baschet. Avem de-a face cu o investiţie publică a cărei utilitate este zero", a transmis Marian Graţian Primăriei.

Iată ce răspuns a primit:

"Stimată Doamnă/Stimate Domn,

Sesizarea dumneavoastră cu numărul 217858 / 09.05.2017 a fost închisă având rezoluția: Favorabil-Bună ziua. Referitor la sesizarea Dvs., vă comunicăm faptul că panourile de baschet din zona menționată au fost demontate la solicitarea locatarilor de pe str. Inău, a căror locuințe se învecinează cu parcul respectiv și care au reclamat în repetate rânduri că datorită celor care utilizau terenul de baschet, nu mai aveau liniște.Totodată au apărut fisuri în structura locuințelor. Ca urmare, panourile au fost îndepărtate și s-au montat 4 mese de ping-pong pentru a se găsi o nouă utilitate terenului respectiv. Vă mulțumim
".

Marian Graţian a adăugat un comentariu: "Așadar , reprezentanții primăriei justifică îndepărtarea panourilor de baschet prin faptul că au apărut fisuri în structura locuinţelor învecinate, locuinţe aflate la o distanţă de minimum 10 metri. Halucinant! În această situaţie, propun desfiinţarea tuturor terenurilor de baschet din oraş, întrucât există riscul de prăbuşire a tuturor clădirilor învecinate. De asemenea, propun interzicerea practicării acestui sport în Sala Polivalentă, concomitent cu anularea FIBA EuroBasket 2017, programat în acest an la Cluj. Nu vrem ca în structura noii săli să apăra astfel de fisuri".

Acesta face şi o aluzie la Sorin Apostu, care locuieşte în preajma parcului. "Înțeleg grija Primăriei față de locuitorii din zonă, în special față de cei ce au ocupat poziția de primar al municipiului, însă unele acțiuni sunt lipsite de orice urmă de logică și bun simț. Vorbim totuși despre un teren de baschet amplasat într-un parc. Dacă nici aici nu putem să practicăm acest sport, atunci unde?", a subliniat clujeanul.

 

 

Comenteaza