Se întorc castanii în Piața Avram Iancu. Vin împreună cu pomi fructiferi

Se întorc castanii în Piața Avram Iancu. Vin împreună cu pomi fructiferi
Primăria a pornit o amplă campanie de plantare de arbori pe domeniul public, la școli și grădinițe.

Pomi fructiferi în Cluj. Dar și alți copaci. Primăria pornește o amplă campanie de plantare de arbori pe domeniul public, dar și în școli și grădinițe.

1740

este numărul maxim de arbori care ar urma să fie plantați la Cluj-Napoca; aceștia sunt prevăzuți într-un contract-cadru semnat de municipalitate.

Societatea care a câștigat contractul se numește SC Ro-Verde Landscaping, cu sediul în Ilfov. Valoarea maximă a contractului-cadru este de 2.210.950 lei. Momentan, s-a întocmit un contract subsecvent, care prevede plantarea a jumătate dintre arbori, adică 870, în valoare de 1.105.475 lei.

"1.423 de arbori vor fi plantați pe domeniul public, pe diverse străzi din oraș, iar 317 vor fi plantați în școli și grădinițe", a declarat primarul Emil Boc. Primarul a subliniat că vor fi plantați castani în Piața Avram Iancu; a fost un întreg scandal după ce bătrânii castani din această piață au fost tăiați: „Vă dați seama ce se întâmpla cu ei pe furtună. Era un mare risc. Acum vom replanta castanii, dar încă nu știu dacă pe amplasamentul celor tăiați sau mai în interior".

Castanii au fost tăiaţi, în primăvara anului 2016, ceea ce a stârnit un adevărat scandal. Ecologiştii au lăsat pe trunchiurile retezate lumânări şi mesaje de scuze. Municipalitatea a explicat însă că respectivii castani erau bătrâni şi că exista riscul să se rupă şi să rănească trecătorii.

În cadrul primei etape vor fi plantați salcâmi, salcii, platani, castani, gingko, dar și pomi fructiferi, ca meri sau pruni. Speciile au fost selectate cu sprijinul specialiștilor de la USAMV.

 

Comenteaza