Conflictul dintre CJ Cluj şi aeroport se acutizează. Mircea Avram şi-a dat demisia din CA de la aeroport

Conflictul dintre CJ Cluj şi aeroport se acutizează. Mircea Avram şi-a dat demisia din CA de la aeroport
Situaţia rămâne tensionată între Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi regia aeroportului Cluj. Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al aeroportului Cluj, Mircea Avram, şi-a dat demisia din funcţie din motive personale, iar Alin Tişe contestă alegerea înlocuitorului lui Avram.

Mircea Avram era reprezentantul CJ Cluj în CA, forul judeţean fiind proprietarul aeroportului clujean, iar acum Consiliul Judeţean urmează să ia act într-o viitoare şedinţă de demisia lui Mircea Avram şi să decidă ce va face în continuare, va numi un înlocuitor al acestuia sau nu.

Şeful forului judeţean spune că restul membrilor CA-ului de la aeroport au ales deja un preşedinte în locul lui Mircea Avram, deşi acest lucru nu ar fi legal.

„De-abia după ce completam CA-ul, membrii CA-ului trebuiau să-şi aleagă un nou preşedinte de CA, dar aud că deja au făcut şedinţă ceillalţi şi deja au ales preşedintele, înainte ca noi să luăm act de demisie, ceea ce este o încălcare a legii. Nu poţi să alegi preşedintele decât cu CA-ul complet. Dar dacă se răzgândeşte? El se mai poate răzgândi până luăm act de demisia lui prin hotărâre", a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, pentru ZIUA de CLUJ.

Cert este că pentru şedinţa ordinară a CJ Cluj din 29 noiembrie 2017, nu există un proiect pe ordinea de zi despre demisia lui Mircea Avram de la aeroport, pentru că ea fusese convocată deja în momentul înregistrării actului.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Irimie Popa, membru al CA-ului de la aeroport, a spus că noul preşedinte interimar al CA-ului de la aerogara clujeană a fost ales Viorel Federiga.
„Nu poate să funcţioneze un CA fără preşedinte. (...) Atât timp cât un consiliu este pe lege, statutar, reunit, consiliul respectiv poate să ia act de demisie. Luând act de demisie, nu poate să funcţioneze în condiţiile în care sunt programate şedinţe ordinare şi/sau extraordinare după caz, fără existenţa unui preşedinte de şedinţă. Ce se întâmplă acum e o situaţie de blocaj, e absolut absurd, e nefiresc ceea ce se întâmplă în raportul cu Consiliul Judeţean, nu e benefic pentru judeţ şi pentru oraş",a afirmat Irimie Popa.

Menţionăm că Mircea Avram nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre motivele care au dus la demisia sa din CA-ul de la aeroport. Surse din CJ Cluj au informat că motivul demisiei lui Avram ar fi situaţia tot mai tensionată din ultima perioadă dintre conducerile aeroportului şi autorităţii tutelare, Consiliul Judeţean.

 

Comenteaza