Cu parcările la judecată. Un clujean s-a supărat că a primit o amendă și vrea să schimbe regulamentul de parcări

Cu parcările la judecată. Un clujean s-a supărat că a primit o amendă și vrea să schimbe regulamentul de parcări
Actualul regulament de parcări este considerat ilegal de către un clujean, care și-a angajat o firmă de avocatură după ce a primit o amendă.

Un clujean supărat că a fost amendat de Poliția Locală, după ce a încasat o amendă de parcare, vrea să anuleze o hotărâre de Consiliu Local. Este vorba despre HCL 61 din 2014, privind reglementarea regimului juridic pentru oprirea, staționarea și parcarea neregulamentară pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

Societatea care a făcut plângere prealabilă este Restinstal Invest, patronată de un anume Cătălin Resteșan, potrivit termene.ro. Firma se ocupă de realizarea de instalații electrice de joasă, medie și înaltă tensiune. Restinstal Invest are sediul pe strada Clinicilor, în zona II de parcare, unde anul trecut Poliția Locală a decis să îi amendeze cu consecvență pe contravenienți. Firma a chemat în judecată Primăria, în cadrul procesului 24800/211/2017 deschis la Judecătoria Cluj în 29 noiembrie, contestând o sancțiune pe care a încasat-o.

"Hotărârea de Consiliu Local este nelegală, conține prevederi care deja apar într-un act normativ cu caracter superior, respectiv OUG 195/2002, actualul Cod Rutier, și regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Practic, toate deciziile luate pe această ordonanță ar trebui desființate. Există și alte persoane care au atacat HCL 61, inclusiv societatea noastră de avocatură. Persoana juridică Restinstal a înțeles să atace această hotărâre, având pe rolul instanței o plângere contravențională în care este amendată la unul dintre articolele prevăzute de HCL-ul respectiv. O modalitate este apărarea prin solicitarea anulării acestui act, întrucât conține prevederi nelegale. Sau, ca să specific termenul din lege, nule de drept. Articolul 2 din OG 2 din 2001, spune exact acest lucru, că sunt nule de drept și nici nu ar mai trebui să intervină instanța, dar există niște anomalii. După plângerea prealabilă, următoarea cale este instanța de judecată", a spus Raul Maier, de la Maier, Bolboacă și Reteșan, societatea de avocatură care reprezintă firma Restinstal.

Am discutat și cu directorul Poliției Locale, Marcel Bonțidean. "Nu știu cazul. Nu au decât să ne dea în judecată", a spus Bonțidean.

Regulamentul de parcări și, mai ales, urmărirea cu mai multă consecvență a aplicării lui, a dus la o ameliorare a felului haotic în care parchează clujenii în centrul orașului.

Comenteaza