Emil Boc tot mai vrea tenis internaţional la Cluj. "E nevoie de implicarea mediului de afaceri"

Emil Boc tot mai vrea tenis internaţional la Cluj.
Emil Boc a reiterat că doreşte organizarea la Cluj a unui turneu internaţional de tenis.

Articolul acesta este din ciclul „discuţii la Realitatea FM". Pentru că deocamdată doar aici s-a ajuns cu discuţiile. În urmă cu fix doi ani, într-o emisiune la radio, Emil Boc a vorbit despre posibilitatea organizării, la Cluj, a unui turneu internaţional de tenis. Ne aflam după întâlnirea România - Cehia, din FedCup, iar jurnalistul Florin Otrocol a făcut atunci o propunerea realizării unui asemenea turneu.

„S-a creat un precedent, o spun între ghilimele. De ce nu se adună mai mulţi oameni de afaceri, mai multe persoane juridice care să poată să sponsorizeze un turneu WTA sau ATP, care să se joace indoor, bineînţeles trebuie să se găsească un loc în calendarul internaţional, cu premii de un milion de dolari în total? Nu ITF, că acolo sunt premii mici, de 50-100.000 de dolari. Un turneu mai mare WTA, nu premier mandatory sau premier five, că nu ne permitem", a spus Otrocol, iar primarul Emil Boc s-a arătat încântat. „Iată o idee foarte foarte bună. Oamenii de afaceri ai Clujului ar putea să dea o lovitură extraordinară pe ce înseamnă piaţa internaţională, începând cu un turneu mai micuţ, ca valoare, pentru că infrastructură şi condiţii avem, fără niciun fel de discuţii", a afirmat Boc, la Realitatea FM.

După doi ani, marţi, Emil Boc s-a aflat din nou la Realitatea FM, de data aceasta cu Carol Vlad. Suntem tot după o întâlnire de FedCup, cea cu Canada, iar edilul-şef a spus din nou că şi-ar dori un mare turneu la Cluj. „Sunt costuri foarte mari, iar din bani publici nu putem să susţinem premii de 500.000-1.000.000 de euro. Nu putem oferi din taxele clujenilor premieri de acest gen. Dar eu am lansat o propunere, discutăm cu mediul de afaceri privat, am discutat cu mai mulţi oameni de afaceri, iar feedback-ul n-a fost negativ, pot să vă spun. Sunt câteva milioane de euro pentru a organiza un turneu, să parcurgi nişte etape pentru a ajunge pe harta tenisului. E nevoie de implicarea mediului de afaceri, care este respectiv, dar n-am un răspuns majoritar. Eu nu mă opun unui asemenea proiect", a declarat Boc.

Totuşi, o discuţie în mediul privat despre organizarea la Cluj a unui mare turneu WTA s-a purtat. Problema este însă că oraşul are doar infrastructură indoor, mai greu de construit, dar nu are una de acelaşi nivel în aer liber. Iar calendarul arată că, în lunile de iarnă, turneele importante sunt în alte emisfere sau pe alte meridiane, gen Australia, China, Qatar. Ca să avem turneu WTA, nu e suficient doar să adune oamenii de afaceri banii de premii, ci şi să construim la Cluj o arenă de tenis cu mai multe terenuri şi cu tribune generoase. Aşa cum nu avem deocamdată.

 

Etichete
Comenteaza