Conducerea Primăriei, certată în şedinţa de Consiliu Local. "Aş dori să demonstraţi prin fapte"

Conducerea Primăriei, certată în şedinţa de Consiliu Local.
Un şef de partid a venit să se războiască la Consiliul Local şi să ceară respect şi fair-play.

La şedinţa de Consiliu Local de luni a participat şi preşedintele USR Cluj, Elek Levente, fost şef interimar al partidului la nivel naţional, în prezent vicepreşedinte. Elek i-a certa efectiv pe şefii din Primărie pentru că, după doi ani, Uniunea Salvaţi România nu are încă un sediu la Cluj. După ce viceprimarul Dan Tarcea, şef al Comisiei de spaţii cu altă destinaţie, a spus că USR „va fi tratată egal cu toate partidele, nici preferenţial, nici nepreferenţial", Elek a replicat: „Aş dori să demonstraţi prin fapte că ne trataţi egal".

Şeful USR Cluj a spus că documentaţia depusă a fost respinsă pe diferite motive. „Mai întâi ni s-a spus că statutul partidului nu prevede înfiinţarea de filiale, apoi că am semnat eu şi la preşedinte de partid, şi la preşedinte de filială, deşi ocupam ambele funcţii, iar a treia oară că nu avem CIF. De fiecare dată, răspunsul nu ne-a fost comunicat în scris, ci a trebuit juristul nostru să vină să obţină informaţiile. Dacă nu ne respectaţi ca partid, dacă nu respectaţi fair-play-ul politic, să stiţi că vom rezista şi în continuare. Suntem de doi ani fără sediu şi putem rezista pe mai departe. Vă rog să îi respectaţi pe alegătorii noştri, dar şi pe ai dumneavostră", a spus Elek Levente.

„Vreau să vă asigur de respectul şi susţinerea mea instituţională. Nu am avut niciun fel de intervenţie pentru acordarea de spaţiu vreunui partid", a spus primarul Emil Boc, care apoi i-a dat cuvântul Iuliei Ardeuş, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei.

„Nicio cerere înaintată de partidul dumneavostră nu a fost respinsă. Faţă de solicitările pe cae le-aţi făcut, autoritatea locală a cerut suplimentarea documentaţie, întrucât alocarea de sedii necesită depunerea tuturor documentelor cerute de lege. La fel am cerut tuturor formaţiunilor politice. Nu suntem în niciun caz în situaţia de respingere, ci doar în situaţia completării actelor. Promovarea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local necesită existenţa tuturor acestor documente şi parcurgerea tutoror etapelor procedurale. Din cunoştinţa mea, întreaga documentaţie intră în analiza Comisiei de spaţii cu altă destinaţie şi fiecare partid va primi o listă a spaţiilor disponibile, pentru partid şi pentru parlamentari, ca să îşi individualizeze o opţiune. Vineri, Comisia s-a întrunit şi a validat cererea dumneavostră şi a confirmat existanţa tuturor actelor, aşa că urmează să primiţi o listă cu spaţiile disponibile", a spus Ardeuş.

Elek Levente s-a arătat deranjat şi că partide care nu mai au activitate mai deţin spaţii. „În centrul Clujului sunt sedii de partide care nu mai există de zeci de ani", a spus Elek, arătând că un partid îşi pierde sediul la 30 de zile de la dispariţie, potrivit legii. Primarul Emil Boc a spus însă că sediile pot fi retrase după ce există o hotărâre oficială privind desfiinţarea unui partid, respectiv că faptul că un asemenea partid nu mai are parlamentari sau nu mai organizează conferinţe de presă nu este suficient.

 

Comenteaza