Primăria Cluj deschide primul restaurant administrat de o instituție publică; o ciorbă costă 3 lei VIDEO
- Scris de Mihai Prodan
- 16 Feb 2011, 11:04
- Administraţie
- Ascultă știrea

DISTRIBUIE
Primul restaurant administrat de o instituție publică va fi deschis în Cuj-Napoca, pe strada Memorandumului 10.
Investițiile în restaurantul de pe Memorandumului sunt de 400.000 de lei iar primarul Sorin Apostu spune că instituția va recupera investiția în cel mult un an. Aici vor lucra patru bucătari, doi ospătari și un casier.
Meniul este unul tradițional ardelenesc, iar o ciorbă de fasole boabe costă 3 lei. Un piept de pui la grătar costă 4,9 lei, un cotlet de porc costă 6 lei, salata de varză costă 2 lei, ouăle ochiuri costă doar un leu, iar o porţie de cartofi aurii costă 2 lei. Totodată, sucurile la 0,25l costă 2 lei, iar cele la flacon de jumătate de litru costă 3 lei. "Sunt preţuri mai mici cu 10-20% decât la concurenţă", promite primarul Apostu.
Restaurantul va fi deschis publicului la ora 13 şi a fost amenajat în locul fostei "Cofetării verzi", pe strada Memorandumului. Acesta va funcţiona în timpul săptămânii între orele 10 şi 18, iar sâmbăta între orele 10 şi 14.
Spaţiul în care funcţionează restaurantul este în proprietatea Consiliuluil local, care l-a dat în administrare gratuită Cantinei Primăriei în vara anului trecut. Restaurantul are o bucătărie cu o suprafaţă de 25 de metri pătraţi şi două săli de mese, de 35 şi respectiv 31 de metri pătraţi. Lucrările de amenajare a restaurantului au durat patru luni şi au fost realizate de Ando Construct pentru o sumă de 400.000 de lei. În restaurant nu se va fuma şi nu se vor nu se vor servi băuturi alcoolice.
Serviciul de specialitate din cadrul Primăriei care administrează restaurantul deschis astăzi mai gestionează trei cantine - pe strada Emile Zola, în cartierul Someşeni şi în incinta Primăriei, ce oferă alimentaţie asistaţilor sociali - în total 244 de familii- şi sportivilor. Restaurantul deschis pe Memorandului se adresează însă tuturor clujenilor.
Cantina de Ajutor Social şi Pensiune a avut în anul 2010 o cifră de afaceri în creştere cu 25% faţă de 2009, de la 1,35 milioane de lei la 1,65 milioane de lei.
Meniul este unul tradițional ardelenesc, iar o ciorbă de fasole boabe costă 3 lei. Un piept de pui la grătar costă 4,9 lei, un cotlet de porc costă 6 lei, salata de varză costă 2 lei, ouăle ochiuri costă doar un leu, iar o porţie de cartofi aurii costă 2 lei. Totodată, sucurile la 0,25l costă 2 lei, iar cele la flacon de jumătate de litru costă 3 lei. "Sunt preţuri mai mici cu 10-20% decât la concurenţă", promite primarul Apostu.
Restaurantul va fi deschis publicului la ora 13 şi a fost amenajat în locul fostei "Cofetării verzi", pe strada Memorandumului. Acesta va funcţiona în timpul săptămânii între orele 10 şi 18, iar sâmbăta între orele 10 şi 14.
Spaţiul în care funcţionează restaurantul este în proprietatea Consiliuluil local, care l-a dat în administrare gratuită Cantinei Primăriei în vara anului trecut. Restaurantul are o bucătărie cu o suprafaţă de 25 de metri pătraţi şi două săli de mese, de 35 şi respectiv 31 de metri pătraţi. Lucrările de amenajare a restaurantului au durat patru luni şi au fost realizate de Ando Construct pentru o sumă de 400.000 de lei. În restaurant nu se va fuma şi nu se vor nu se vor servi băuturi alcoolice.
Serviciul de specialitate din cadrul Primăriei care administrează restaurantul deschis astăzi mai gestionează trei cantine - pe strada Emile Zola, în cartierul Someşeni şi în incinta Primăriei, ce oferă alimentaţie asistaţilor sociali - în total 244 de familii- şi sportivilor. Restaurantul deschis pe Memorandului se adresează însă tuturor clujenilor.
Cantina de Ajutor Social şi Pensiune a avut în anul 2010 o cifră de afaceri în creştere cu 25% faţă de 2009, de la 1,35 milioane de lei la 1,65 milioane de lei.
DISTRIBUIE
Comenteaza