Un clujean propune un parc pentru maşinile ale căror proprietari nu au bani să le întreţină

Un clujean propune un parc pentru maşinile ale căror proprietari nu au bani să le întreţină
După ce Primăria din Cluj-Napoca a început o campanie de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public, un clujean propune amenajarea unui teren la marginea oraşului, unde să fie depozitate temporar maşinile funcţionale, dar pe care proprietarii nu au bani să le întreţină.

"Consider că nu e corect că cineva care a investit bani în maşină şi e în stare de funcţionare dar care nu are-pentru o perioadă de timp - bani să şi-o întreţină- RCA, verificarea tehnică - să fie obligat să o predea la fier vechi", spune un clujean pe site-ul domnuleprimar.ro. Acesta dă şi un exemplu: "Un cetăţean care şi-a luat maşină de nouă ani, a rămas şomer şi nu are -deocamdată - venituri să investească în maşină. Nu-şi permite să ţină maşina pe domeniul public, pe lângă casă de obicei, ce să facă omul cu ea? Să caseze maşină bună, de care se poate folosi, numai pt că momentan nu are bani de asigurare?", spune clujeanul, care se semnează "Ioan". O soluţie ar fi, spune el, înfiinţarea unui teren lângă oraş, alocat de primărie, păzit şi împrejmuit, "gen târg auto, unde să îşi poată ţine oamenii fără venituri maşinile în stare de funcţionare bună,care mai pot fi folosite dar care nu au RCA şi ITP la zi şi care nu pot fi vândute la preţ convenabil", spune el.

Inspectorii Poliţiei Locale din cadrul primăriei au identificat şi aplicat somaţii în primele cinci luni ale acestui an pentru un număr de 285 autovehicule cu aspect de maşini abandonate. 117 dintre acestea au fost ridicate. Pentru alte 170 de autovehicule au fost întocmite dispoziţii în vederea ridicării pe cale administrativă, iar 12 autovehicule au fost trecute în proprietatea statului.

Comenteaza