12 tramvaie noi vor ajunge în 2020 la Cluj

12 tramvaie noi vor ajunge în 2020 la Cluj

Anul acesta la Cluj-Napoca vor ajunge 12 tramvaie noi achiziționate din fonduri europene.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Directorul de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a declarat la ZIUA LIVE că municipalitatea are o finanțare de 100 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea transportului în comun.

”În acest moment avem 35 de proiecte semnate pe fonduri europene, din care avem 100 de milioane de euro alocate pentru modernizarea transportului în comun. Două dintre proiecte au fost deja finalizate și mă refer la achiziția a 30 de autobuze electrice cu o finanțare de 98% din fonduri europene și achiziția a 50 de troleibuze, tot în aceeași proporție finanțate din fonduri europene.

Anul acesta urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12, contractele de furnizare și finanțare fiind semnate deja. Această componentă de mobilitate este una dintre cele mai importante linii de finanțare a UE pe programul 2014-2020”, a spus Ovidiu Cîmpean.

Tramvaiele vor fi livrate de Astra Arad, care a câștigat licitația lansată de primărie. În total vor fi achiziționate 24 de tramvaie. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Preţul unui singur tramvai este de circa 1,95 milioane de euro.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni , 25 de troleibuze noi, cumpărate tot pe bani europeni, au fost puse în circulație în Cluj-Napoca. Astfel, 50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă, electrică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza