14 mil. euro, bani europeni, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca

14 mil. euro, bani europeni, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca

Actualele rețele de apă și canalizare vor fi extinse, iar costurile estimate se ridică la peste 14 milioane de euro.

Compania de Apă „Someş“ S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare vizând contractarea lucrărilor de extindere a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca.

Această nouă investiție este parte componentă a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

„Actualele rețele de apă și canalizare vor fi extinse prin intermediul acestui contract a cărui valoare estimată este de peste 14 milioane de euro. Ceea ce urmărim este ca un număr cât mai mare de locuitori ai Clujului, inclusiv din zonele mai recent construite, să aibă acces la aceste servicii iar calitatea vieții să fie cât mai ridicată”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Contractul de lucrări prevede extinderea actualelor rețele de distribuție a apei potabile de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca pe nu mai puțin de 28 km. De asemenea, cu acest prilej vor fi construite patru noi rezervoare de apă, precum și alte 11 stații de pompare a apei potabile.

În ceea ce privește rețelele de canalizare, acestea vor fi extinse, de asemenea, pe o lungime de 28 de km. În plus, vor mai fi amenajate 10 stații de pompare a apei uzate precum și circa 7 km de conducte de refulare. Investiția va fi finalizată prin realizarea de branșamente și racorduri la consumatori.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, contractul are o valoare estimată de 70.380.163 de lei, cu o durată de execuție de maximum 24 de luni, la care se adaugă o perioadă de garanție de minim 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor de către agenții economici interesați este data de 30 august 2021, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Comenteaza