1.500 de garaje demolate, alte 1.000 se pregătesc să dispară la Cluj-Napoca

1.500 de garaje demolate, alte 1.000 se pregătesc să dispară la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a trimis somații către 1.000 de proprietari să demoleze garajele din cartierele Între Lacuri și  Mănăștur. Termenul limită este luna martie 2021.

Până în acest moment, în oraş au fost demolate 1.500 de garaje, în cartierele Gheorgheni, Mănăștur și Între Lacuri. În municipiu există peste 10.000 de garaje cartier, pe locul cărora municipalitatea doreşte amenajarea de locuri de parcare pentru mașini și biciclete.

"Până în acest moment, avem demolate 1.500 de garaje, avem somaţii pentru peste 925 de proprietari de garaje, în etapa a doua, trimise chiar din noiembrie, termenul limită fiind martie. După această dată, intervenim noi să le demolăm. Am avut o situaţie bună în cartierul Între Lacuri, unde am demolat deja 352 de garaje şi am amenajat deja toată zona cartierului, vom trece deja la etapa a doua, unde sunt deja trimise somaţiile, undeva la 160 de garaje. Vreau să spun că au mai rămas câteva enclave de garaje în fiecare zonă unde am demolat, pentru că situaţia juridică a terenurilor nu este clară. Pe Titulescu avem speţe de genul acesta, în cartierele Mănăştur şi Între Lacuri, lucrăm la o procesură de expropiere ca să nu mai rămână enclave şi să avem zone curate", a declarar viceprimarul Dan Tarcea. 

Proprietarii care nu îşi demolează voluntar garajele vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei, suma pe care municipalitatea o cheltuie pentru ridicarea garajului în cauză, şi îşi vor pierde și dreptul la un loc de parcare în oraş. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza