16 IUNIE 2021, prima vineri GRATIS pe autobuzele din Cluj-Napoca! A fost depăşit pragul de 50% al populaţiei vaccinată

16 IUNIE 2021, prima vineri GRATIS pe autobuzele din Cluj-Napoca! A fost depăşit pragul de 50% al populaţiei vaccinată

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit pragul de 50% al populaţiei eligibile vaccinată îmotriva COVID. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Am primit vestea bună în această dimineaţă, am depăşit 50% de persoane vaccinate în Cluj-Napoca. Ne pregătim ca vinerea viitoare să lansă oificial "Vinerea verde". Avem o şedinţă de CL, în 16 iunie, şi vom semna oficial!", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Costurile generate de acest program vor fi suportate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Dacă va fi nevoie de mai mulți bani, va interveni Primăria Cluj-Napoca, prin mecanismul de compensație, conform legii.

 ''Vreau să mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest program, care au înțeles faptul că a trăi în acest secol înseamnă să trăiești sănătos, pentru a pune la dispoziție o alternativă verde la mașină, pentru a avea un oraș de talie european. Am găsit soluția legală, corectă pentru a va propune acest program. În vederea reducerii poluării, încurajarea transportului public și fluidizarii traficului, CTP introduce transportul gratuit în fiecare vineri. Prin acest program, se acordă gratuitate oricărei persoane dorește să călătorească pe mijloacele de transport în comun pe liniile de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Costurile generate de acest program vor fi suportate de CTP. Primăria Cluj-Napoca va interveni să plătească costul suplimentar, dacă este nevoie, prin mecanismul de compensare, conform legii, evident, din banii clujenilor. Anul acesta avem un buget de 7 milioane de lei, deja CTP se pregătește să facă o solicitare de compensare pentru dificultățile pe care le-a întâmpinat deja în primul trimestru al anului, pe fondul pandemiei'', a declarat edilul Emil Boc, în luna mai 2021.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza