18 milioane lei pentru Parcul Armătura: trasee pietonale şi velo, reabilitarea bazei sportive şi podeţ peste Nadăş

18 milioane lei pentru Parcul Armătura: trasee pietonale şi velo, reabilitarea bazei sportive şi podeţ peste Nadăş
| Foto: Jazz in the Park

Pe final de an, municipalitatea mai face un pas pentru a reda clujenilor încă o zonă verde, de loisir şi agrement. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat licitaţia publică pentru „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului: zona 2 – Parcul Armătura". Contractul este estimat la suma de 18 milioane lei, fonduri europene. Data limită de depunere a ofertelor este 28 ianuarie 2020.

Conform caietului de sarcini, investiţiile de modernizare vizează Parcul Armătura, Pârâul Nadăş şi strada Nădăşel. 

Parcul Armătura - realizarea unui traseu pietonal şi ciclistic nou în lungul malului, modernizarea aleilor existente, podeţ pietonal şi velo pesre pârâul Nadăş, rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern, reabilitarea bazei sportive, chioşc de alimentaţie publică. 

Pârâul Nadăş şi strada Nădăşel - modernizarea trotuarului sudic, pistă velor de la podeţul propus, plantare arbori, iluminat modern şi camere video, gradene spre apă. 

Reamintim că, în noiembrie 2018, Consiliul Local a votat un acord de parteneriat privind colaborarea dintre Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa și Municipiul Cluj-Napoca. Astfel, malurile râului Someșul Mic vor fi modernizate și dezvoltate conform concursului de soluții „Rethinking Someș”, câștigat de arhitecții spanioli de la firma Practica.

Ulterior, în mai 2019, consilierii locali au validat cheltuielile legate de acest proiect major. Vorbim despre un proiect împărțit pe două segmente, în valoare totală de peste 168 milioane de lei (circa 34,7 milioane de euro), pentru care Primăria municipiului Cluj-Napoca spera să atragă fonduri europene.  

– Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclisticile pe malurile râului, zona I – Lunca Someşului Mic: valoarea totală este de 123.696.371 de lei, iar contribuţia proprie a Primăriei Cluj-Napoca fiind de 34.038.247 de lei;
– Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona II – Parcul Armătura şi zona III – platoul Sălii Sporturilor: valoarea totală este de 44.242.722 de lei, contribuţia proprie a municipalităţii fiind de 4.199.883 de lei.

În mai 2020, Primăria a reușit să obţină un proiect european de aproximativ 123,7 milioane de lei (circa 25,5 milioane de euro), pentru zona I de revitalizare. Perioada de implementare a proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 se întinde până în data de 30 aprilie 2023.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...