188 de noi echipamente medicale pentru Spitalul de Copii. Alte 21, în curs de livrare

188 de noi echipamente medicale pentru Spitalul de Copii. Alte 21, în curs de livrare
| Foto: CJ Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat 188 de echipamente medicale de ultimă generație, în valoare de 3,2 milioane de lei, destinate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii (SCUC) Cluj-Napoca.

Unitatea medicală se află în subordinea forului administrativ județean. În acest fel, în ultimii doi ani, suma totală alocată spitalului ajunge la 7 milioane de lei destinați achiziționării de noi echipamente. Fondurile special alocate din bugetul propriu al CJ au fost folosite pentru a dota SCUC cu aparatură.

Aceasta cuprinde un aparat RMN, un ecograf de înaltă performanță, câte un sterilizator cu abur de capacitate mică, respectiv medie/mare, un aparat de ventilație cu modul NN, un aparat pentru fluidificare și aspirare secreții – aparat respirator prin exsuflare, un sistem de radiofrecvență monopolar/bipolar, 120 de computere SFF cu monitor, un microscop de consultații, o autosanitară cu tracțiune electrică pentru transportul cu targa al pacientului.

S-au mai achiziționat două holtere EKG, un cuptor histologie, un scaun ORL electric, un videogastroscop cu sursă de lumină și video integrat, un ventilator mecanic de transport, 30 de infuzomate, 20 de pompe pentru seringi, un sistem de tip Tourniquet automat, echipamente pentru blocul alimentar. Celor 188 de noi echipamente li se vor adăuga în perioada imediat următoare alte 21 în curs de livrare.

Este vorba de un echipament de radiofluoroscopie, o trusă de timpanoplastie, un aparat pentru hemodializă, două fotolii pat pentru hemodializă, șapte mese radiante pentru nou-născuți – incubator tip Babytherm, un electrocauter cu radiofrecvență, un motor osteosinteză, două ventilatoare mecanice standard, trei boilere și schimbătoare de căldură, un sistem de control acces prin bariere, dotări pentru bucătăria spitalului.

Alin Tișe, președintele CJ, consideră că dotările au menirea de a veni în sprijinul echipei medicale a SCUC care va putea să diagnosticheze mult mai ușor micii pacienți și să le administreze tratamentul adecvat.

Comenteaza