2 noi creșe și o grădiniță în cartierele Iris și Dâmbul Rotund

2 noi creșe și o grădiniță în cartierele Iris și Dâmbul Rotund

Aleșii Clujlui au votat în ședința de Consiliu Local de azi aprobarea P.U.Z-ului de restructurare a platformei industriale de pe str. Fabricii nr. 145A - str. Sobarilor, unde va fi și o clădire cu destinația de creșă.

"Aceasta va fi transferată în domeniul public la stadiul finisat, cu terenul aferent de 1485 mp. Aceeași situație va fi și pe str. Cosașilor nr. 47-49, unde, conform P.U.Z-ului de dezvoltare ansamblu mixt și funcțiuni complementare locuirii, va fi construită o grădiniță care ulterior va trece în domeniul public, cu titlul gratuit, împreună cu terenul aferent de 1100 mp.

Pe ordinea de zi de azi a fost și proiectul de hotărâre nr. 34 Construire creșă publică în Dâmbul Rotund care presupune construirea și amenajărea, de către autoritatea publică locală, a unei creșe publice și a unui spațiu verde pentru odihnă și loisir. Suprafața totală studiată este de circa de 5,5 ha din care două suprafețe de 2530 mp, respectiv 911 mp vor fi transferate în domeniul public cu titlu gratuit și alocate acestor investiții.

De asemena, Grădinița Floare de Iris a fost extinsă la o capacitate de 225 noi locuri pentru preșcolari, investiția fiind de peste 1,6 milioane euro, finanțare din fonduri europene", a declarat viceprimarul Dan Tarcea. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...