200 milioane lei costă reamenajarea Cetățuii. Se apropie licitaţia pentru execuţie

200 milioane lei costă reamenajarea Cetățuii. Se apropie licitaţia pentru execuţie

Studiul de fezabilitatea pentru reamenajarea Cetățuii va fi supus, săptămâna viitoare, dezbaterii în Consiliul Local. Lucrările vor costa 206 milioane de lei, bani europeni. De asemenea, va fi nevoie de exproprieri de 40 de milioane de lei pentru această investiţie. 

Aşadar, consilierii locali vor vota, în şedinţa din 2021 aprilie 2021, proiectul de hotătâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea ansamblului urban Cetățuia din Cluj-Napoca”. 

 Proiectul a fost realizat, în urma unui concurs internaţional de soluții, de asocierea Metapolis Architecs – Atelier Mass – Ana Horhat – Prodeco Arhitectură și Inginerie. După aprobarea studiului de fezabilitate, se poate trece la pregătirea și lansarea licitației de execuție. Lucrările vor dura 24 de luni. 

Conform SF, suprafaţa vizată este de aproape 141.000 mp, iar investiţia este compusă din următoarele obiective: amenajare parc pe versantul sudic, amenajare platou nord, amenajare parc aferentă fortificaţiei. Vor fi plantaţi 1.100 de arbori și se vor amenaja 26.500 de metri pătrați de spații pietonale. Sunt prevăzute 110 locuri de parcare pentru biciclete și trotinete, unde se vor instala 7 stații de încărcare mașini electrice și 11 pentru biciclete și trotinete electrice.

Porțile de intrare în cetate vor fi restaurate, iar între acestea va fi platou pietonal. Dispare parcarea din spatele hotelului Belvedere, dar şi Monumentul Eroilor. Maşinile nu vor mai avea acces pe cetăţuie, dar va fi va fi implementată o staţie de transport în comun, cu autobuze electrice. Vor exista mai multe alei pietonale pe versanţi, dar şi puncte de belvedere, între care şi faimoasa Rotonda. Vor fi amenajate şi două parcuri pentru copii, cu mobilier pe categorii de vârstă, sau terenuri de sport. Nu în ultimul rând, vor fi amplasate şi terase sezoniere. 

Proiectul prevede şi reamenajarea Turnului Paraşutiştilor. Mai multe detalii AICI! 

IMAGINI CU NOUA CETATUIE AICI!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza