229 de locuri noi de parcare în Cluj. Se inaugurează săptămâna viitoare

229 de locuri noi de parcare în Cluj. Se inaugurează săptămâna viitoare
În zona centrală s-a tot redus numărul parcărilor. Săptămâna viitoare însă vor fi date în folosinţă 229 de locuri noi pentru maşini.

Primăria clujeană va inaugura o parcare nouă. Aceasta a fost amplasată pe un teren dintr-o zonă pericentrală, care aparţine municipalităţii şi pe care ar urma să se ridice clădirea Centrului Cultural Transilvania. În trecut, aici a funcţionat o cazarmă.

Accesul se va face pe strada Năvodari, pe care se intră de pe strada Dorobanţilor; ieşirea a fost prevăzută pe Bulevardul 21 Decembrie, unde va fi instalat un semn „obligatoriu la dreapta", iar şoferii vor trebui să pătrundă preţ de 100 m pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun.

„Marcajele sunt făcute, se lucrează la parcometre şi la indicatoarele de direcţionare a şoferilor. Într-o săptămână, parcarea va fi deschisă. Va avea 229 de locuri, dintre care 8 vor fi pentru persoane cu dizabilităţi", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Parcările de pe strada Năvodari au fost încadrate în zona II de taxare, adică 1 leu pe oră. Nu va exista personal angajat, ci va funcţiona ca orice parcare de pe stradă.

„Am instalat camere video şi nu este nevoie de personal angajat. Va fi poliţie în zonă, nu putem pune câte un om la fiecare parcare din oraş. Vor intra acolo şi firmele de salubrizare/deszăpezire, ca pe orice stradă din Cluj", a mai spus Tarcea. Asfaltările din zonă au fost făcute de Regia Autonomă a Domeniului Public.

Primăria a ales soluţii ieftine, pentru că e foarte probabil ca viaţa acestei parcări să fie scurtă. Pe spaţiul respectiv municipalitatea doreşte de câţiva ani să realizeze Centrul Cultural Transilvania şi un parking subteran, printr-un parteneriat public-privat. Deocamdată, însă, nimeni nu s-a arătat interesat să devină partenerul primăriei în acest proiect.

Comenteaza