26 de milioane de lei din PNRR pentru siguranţa feroviară. Și la Cluj

26 de milioane de lei din PNRR pentru siguranţa feroviară. Și la Cluj

CFR SA anunţă, marţi, că au fost desemnate ofertele câştigătoare pentru ultimele trei loturi la licitaţia publică pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) privind ”Sporirea eficienţei economice şi a siguranţei feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară, aferente sectoarelor de cale ferată de pe raza Regionalelor Timişoara, Cluj, Iaşi şi Galaţi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de CFR, Asocierea I.S.P.C.F. SA (lider de asociere) - SC BAICONS IMPEX SRL a fost desemnată câştigătoare pentru toate cele 3 loturi, valoarea totală a ofertelor depuse fiind de 15.226.284,41 lei.

Potrivit companiei, lotul 2, Sucursalele Regionale CF Timişoara şi Cluj (Sectoare CF) are o valoare de  6.913.434,71 LEI fără TVA, lotul 4 - Sucursalele Regionale CF Iaşi şi Galaţi (Sectoare CF) - 6.233.122,20 LEI fără TVA, iar lotul 5 - Sucursala Regională Galaţi (Sectoare CF) - 2.079.727,50 LEI fără TVA.

”Prin implementarea programului de centralizare a instalaţiilor şi integrarea acestora în centre de management ale traficului, contribuim esenţial la creşterea gradului de siguranţă feroviară, optimizarea capacităţii de exploatare a sectoarelor feroviare şi la reducerea cheltuielilor aferente întreţinerii. Reamintim faptul că, ofertele depuse de aceeaşi asociere de firme româneşti au fost desemnate câştigătoare şi pentru celelalte 5 LOTURI, cu o valoare totală financiară de 10.748.393,79 lei”, a mai precizat compania.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), iar durata contractelor va fi de 9 luni, de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor.

 

 

Comenteaza