3,5 milioane de euro de la UE pentru asistații sociali din Cluj; angajatorii lor primesc 500 lei lunar ca subvenție

3,5 milioane de euro de la UE pentru asistații sociali din Cluj; angajatorii lor primesc 500 lei lunar ca subvenție
O sumă de 3,5 milioane de euro ajunge în Cluj-Napoca și în Arad, pentru a ajuta 500 de țigani și persoane cu dizabilități să se integreze în societate.


Proiectul a fost câștigat de Primăria Cluj-Napoca și se adresează persoanelor cu dizabilități și persoanelor de etnie rromă ,pentru a le ajuta să se integreze în societate. În total este vorba de 500 de persoane care constituie publicul - țintă și cărora le vor fi evaluate aptitudinile și care vor beneficia de training-uri. Angajatorii ulteriori ai acestora ar urma să primească lunar o sumă de 500 de lei ca subvenție, timp de o jumătate de an. Trei sferturi dintre beneficiari sunt clujeni, în vreme ce restul provine din Arad, având în vedere că proiectul a fost depus în asociere cu autoritățile publice din Arad.

Primarul Sorin Apostu spune că Primăria a depus acest proiect după ce a văzut că persoanele asistate și ajutate de instituție nu se angajează în câmpul muncii. "Au venit foarte multe persoane asistate, îi ajutam, dar rămâneau asistați veșnic", a declarat Apostu.

Proiectul va începe în aprilie și durează trei ani.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
loading...
Comenteaza