3.5 milioane de lei pentru lucrările la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla

3.5 milioane de lei pentru lucrările la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla
Contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare, reparaţii curente şi amenajări Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla" a fost semnat astăzi, informează Consiliul Judeţean Cluj.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, valoarea totală a proiectului este de 3.485.164,28 lei. Valoarea totală eligibilă este de 2.712.161,52 lei şi reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată în valoare de 2.657.918,29 şi cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean Cluj în valoare de 54.243,23 le.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla va furniza servicii specializate în regim rezidenţial tinerilor cu handicap neuropsihiatric, menite să conducă la integrarea socială şi profesională a acestora: activităţi de formare/ dezvoltare a abilităţilor de autoservire, de consolidare a autonomiei personale, gimnastică de menţinere a tonusului muscular şi a mobilităţii, masaj de recuperare, terapie ocupaţională, psihoterapie, psihopedagogie.

Beneficiarii direcţi ai poriectului sunt 42 de tineri cu handicap mediu, accentuat şi grav. Centru va avea 12 angajaţi, personal medical şi de îngriire şi alţi 12, personal auxiliar.

Proiectul prevede şi creşterea capacităţii de cazare a beneficiarilor, de la 40 de locuri la 50 de locuri, dar şi amenajarea a cinci săli destinate activităţilor specifice desfăşurate cu beneficiarii.

Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni, astfel că lucrările vor fi gata în data de 31 august 2014.

 

Etichete
Comenteaza