36 de noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice

36 de noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice

Compania de Transport Public Cluj-Napoca va primi în concesiune de la municipalitate 36 de noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Proiectul va fi votat la viitoarea ședință a Consiliului Local și este parte a proiectului de înnoire a flotei de transport din municipiu.

Din cele 36 de stații, 30 sunt stații de încărcare lente, iar 6 stații de încărcare rapide. Acestea sunt amplasate în parcarea de autobuze și troleibuze de pe strada Alexandru Vaida Voevod (10 stații lente și 2 stații rapide), în parcarea de autobuze de la capătul cartierului Grigorescu pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 fără număr ( 15 stații lente și 3 rapide) și la IRA (5 stații lente și 1 stație rapidă).

Amenajarea lor a costat aproape 8 milioane de lei.

Consilierii trebuie să voteze și o taxă de redevență pentru utilizarea acestor stații de către CTP. Suma propusă este 1.952 de lei pe an.

În Cluj-Napoca în prezent sunt în circulație 41 de autobuze electrice. Iar în bugetul pe acest an este prevăzută suma de 70.000 de lei pentru achiziționarea de noi autobuze electrice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza