36 de noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice

36 de noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice

Compania de Transport Public Cluj-Napoca va primi în concesiune de la municipalitate 36 de noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

Proiectul va fi votat la viitoarea ședință a Consiliului Local și este parte a proiectului de înnoire a flotei de transport din municipiu.

Din cele 36 de stații, 30 sunt stații de încărcare lente, iar 6 stații de încărcare rapide. Acestea sunt amplasate în parcarea de autobuze și troleibuze de pe strada Alexandru Vaida Voevod (10 stații lente și 2 stații rapide), în parcarea de autobuze de la capătul cartierului Grigorescu pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 fără număr ( 15 stații lente și 3 rapide) și la IRA (5 stații lente și 1 stație rapidă).

Amenajarea lor a costat aproape 8 milioane de lei.

Consilierii trebuie să voteze și o taxă de redevență pentru utilizarea acestor stații de către CTP. Suma propusă este 1.952 de lei pe an.

În Cluj-Napoca în prezent sunt în circulație 41 de autobuze electrice. Iar în bugetul pe acest an este prevăzută suma de 70.000 de lei pentru achiziționarea de noi autobuze electrice.

Comenteaza