Foto 44 de persoane au cerut schimbarea buletinului la stația mobilă din comuna clujeană Viișoara

44 de persoane au cerut schimbarea buletinului la stația mobilă din comuna clujeană Viișoara
| Foto: Facebook - Consiliul Județean Cluj

O echipă formată din patru angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat cu staţia mobilă luni, 5 decembrie 2022, în localitatea Viișoara.

Aceștia s-au deplasat în vederea preluării documentelor şi a fotografiei pentru întocmirea cărţilor de identitate, în urma modificărilor survenite odată cu aprobarea Nomenclatorului stradal al comunei Viișoara.

Angajaţii DJEP Cluj, sprijiniţi de autorităţile locale și organele de poliție, au efectuat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării actelor de identitate. Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei 31 de cereri pentru schimbarea actului de identitate urmare a înființării străzilor și a renumerotării imobilelor, 6 cereri de la persoane care au împlinit vârsta de 14 ani și au depus documentele pentru eliberarea primului act de identitate. Totodată, 3 persoane au depus cerere de eliberare a actului de identitate pentru schimbare de domiciliu și o persoană s-a regăsit în altă situație. De asemenea, au mai fost înregistrate 3 cereri pentru înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței. În total au fost preluate 44 de cereri, actele urmând a fi eliberate în termenul legal prevăzut de normativele în vigoare.

Proximitatea față de domiciliul cetățenilor a fost un real beneficiu pentru persoanele cu mobilitate redusă, care au putut, astfel, depune cererile la sediul Primăriei, evitând deplasarea la sediul DJEP, dar și pentru cetățenii cu probleme de sănătate, care au fost sprijiniți prin deplasarea echipei DJEP la domiciliul acestora.

 

Comenteaza