5 benzi pe Calea Mănăștur și bandă de bus! HAI la DEZBATEREA publică și spune-ți părerea

5 benzi pe Calea Mănăștur și bandă de bus! HAI la DEZBATEREA publică și spune-ți părerea

Primăria Cluj-Napoca îi invită pe clujeni la o dezabatere publică privind modernizarea Căii Mănăștur și introducerea benzilor dedicate pentru transportul în comun. 

Dezbaterea publucă va avea loc miercuri, 22 mai 2019, la ora 17:00, la CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică (clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”) și va avea ca teme: 

➡ benzile dedicate pentru transportul în comun
➡ PUZ și studii de fezabilitate pentru Calea Moților, Calea Mănăștur, strada Uzinei Electrice și strada Mărginașă.

Cinci benzi pe Calea Mănăștur

Calea Mănăștur, una dintre cele mai importante artere ale municipiului Cluj-Napoca, urmează să fie lărgită la cinci benzi. De aemenea, se doreşte lăţirea străzii Mărginaşă, prin exproprierea unor case şi demolarea ulterioară a acestora. În bugetul pentru anul 2019 sunt cuprinse sumele pentru expropieri. 

"Suntem în faza de obţinere a studiului de fezabilitate. Avem deja un studiu de trafic, care trebuie să fie analizat în Comisia de Circulație, apoi urmează exproprierile. Ce prevede proiectul? Lărgirea străzii Calea Mănăştur la cinci benzi, acolo avem trotuare generoase de 5-7 m care pot fi restrânse la 3 m lăţime şi astfel câştigăm o bandă de circulaţie auto în plus. De asemenea, este prevăzută lărgirea străzii Mărginaşă, aici vor fi exproprietate câteva case, şi o străpungere de pe Calea Mănăştur înspre strada Uzinei Electrice. Această lărgire ne va ajuta să continuăm banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun şi să facem o legătură bună între cartierele Grigorescu şi Zorilor. Vom decongestiona inclusiv traficul din Piaţa Lucian Blaga", declara viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la început de 2019. 

ZIUA de CLUJ scria, la începutul anului 2018, că proiectul mai prevede amplasarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mărginașă și Oțetului cu Calea Mănăștur, realizat tot în urma unor exproprieri, dar şi mutarea pe terenul Universității de Științe Agicole și Medicină Veterinară a unei stații de transport în comun.

De asemenea, municipaliatea dorește prelungirea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun spre Mănăștur și ia în calcul și implementarea de benzi auto reversibile pe Calea Mănăștur. Mai multe detalii, AICI!

Comenteaza