Foto 5.5 milioane lei pentru încă un parc din Cluj! Zona va deveni centru de cartier "smart", cu străzile din jur pe modelul "walkable city"

Consilierii locali de la Cluj-Napoca vor aproba, în şedinţa de săptămâna viitoare, modernizarea Parcului 14 Iulie din Grigorescu. Investiţia se ridică la suma de  5,5 milioane de lei, fără TVA. 

Conform proiectului HCL, spaţiul verde va fi amenajat, va fi înlocuită zona de joacă pentru copii, va fi un teren de sport şi o zonă de fitness, va fi instalată o toaletă smart, se va implementa o staţie de închiriere biciclete şi se vor planta 41 de arbori. O latură a pieței, cea dinspre strada Sigismund Toduță, va deveni pietonală. Durata de realizare 10 luni, din care 8 execuţia. 

Nu doar parcul urmează să fie modernizat, ci întreaga zonă - străzile Garibaldi, Sigismund Toduță, George Enescu, Traian Grozăvescu, Milcov și un mic segment din Octavian Goga - pe modelul străzii Molnar Piuariu din cartierul Mărăști, arteră care a fost semipietonalizată, devenind și o stradă smart. Piaţeta 14 Iulie se doreşte a deveni centru de carier.  Conceptul de amenajare a fost prezentat, anul trecut, în cadrul unei dezbateri online programate în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Biroul de proiectare Planwerk a fost contractat pentru a se ocupa de studiile (proiectare peisagistică, arhitecturală si urbanistică) necesare pentru realizarea spațiului pietonal, într-o amenajare unitară, în așa fel încât oamenii să fie încurajați să meargă pe jos spre Someș. Acest studiu urmează să intre într-o şedinţă următoare a forului local. 

Tot în zonă, dar într-un alt proiect, va fi pietonalizată şi strada Gavril Musicescu, prin propunerea spaniolilor de la Practica, arhitecţii care regândesc malurilor Someșului.

VEZI ŞI Grigorescu, cartier pentru pietoni. Boc: "Cetăţenii să nu intre în panică, nu toate artele vor fi pietonalizate". Ce se schimbă

Comenteaza