6 blocuri cu 6 etaje în Florești. Proiectul a primit VERDE de la Consiliul Local

6 blocuri cu 6 etaje în Florești. Proiectul a primit VERDE de la Consiliul Local
| Foto: google maps

Consiliul Local Florești a aprobat, joi, un proiect imobiliar ce se va întinde pe o suprafață de peste 15.000 mp, pe strada Tineretului.

Este vorba de o revenire a Proiectului de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „ELABORARE PUZ PENTRU CONSTRUIRE IMOBILE DE LOCUINȚE COLECTIVE, SPATII COMERCIALE LA PARTER S+P+6E, AMENAJARE TEREN, RACORDARE SI BRANSAMENTE LA UTILITATI” – sat Florești, str. Tineretului, FN, jud. Cluj.

Potrivit celor doi proiectanți prezenți la ședință, este vorba de un proiect de regenerare urbană ce va schimba fața zonei respective.

Vor fi 6 imobile cu un stil arhitectural contemporan. Proiectul prevede și spații comerciale cu destinație mixtă sau stații de reîncărcare a automobilelor electrice care vor fi donate către primărie. Vom avea spațiu de joacă, iar spațiul verde propus va fi mai mare ca suprafața construită. De asemenea, PZU-ul ține cont și de traseul Centurii Metroplitane. Vor fi până în 250 de apartamente. Proiectul ține cont de perspectivele de dezvoltare ale comunei Florești”, au explicat aceștia.

Detalii tehnice din proiect:

- S teren = 15354 mp
- S construită = 4464 mp
- S parcari = 1925 mp (12,53%)
- Circulații auto + pietonale = 6338 mp (41,60%)
- Spații verzi amenajate =4435 mp (29,10%)
- Nr. Parcari exterioare =151
- Nr. Parcari la demisol =190
- Nr. unități locative = 300
- P.O.T. maxim propus = 30.00 %
- C.U.T. maxim propus = 1,6

Consilierii Locali ai USR au transmis că vor vota împotriva proiectului deoarece acesta va aduce aproximativ 300 de mașini în plus și va fi gata înaintea Centurii Metropolitane.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 11 voturi „pentru” (PNL+UDMR).

Comenteaza