Șase stații cu acoperiș verde vor fi amenajate în Piața Gării

Șase stații cu acoperiș verde vor fi amenajate în Piața Gării
| Foto: Facebook/Dan Tarcea

Stațiile de transport în comun din Piața Gării din Cluj-Napoca își vor schimba complet fața. Aici vor fi amenajate stații cu acoperiș verde, după modelul celor de pe strada Bună Ziua.

Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru servicii de proiectare pentru obiectivul de investiții studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru modernizarea unor stații de transport în comun, valoarea estimată fiind de 55.000 de lei. Ofertele se pot depune până în 29 iunie. Mai exact este vorba despre documentații pentru șase stații cu acoperiș verde în Piața Gării.

”Fiecare stație cu acoperiș verde este formată dintr-o structură metalică galvanizată și vopsită, acoperișul și pereții posteriori se vor realiza din sticlă securizată, fără vitrină publicitară, se va monta o bancă pentru șezut, iar drenarea și colectarea apelor de pe acoperișul verde se va face prin stâlpii structurii metalice”, se arată în caietul de sarcini.

De asemenea, se va menține la stația de la gară spațiul pentru dispecerat, birou abonamente ticketing. Primăria așteaptă de la contractant elaborarea studiului de fezabilitate care va conține obligatoriu liste de cantități și estimări de cost pentru realizarea viitoare a acestor stații cu acoperiș verde în Piața Gării.

Potrivit reprezentanților primăriei, cele șase stații fac parte din proiectul de 18 stații cu acoperiș verde pe care municipalitatea îl are deja în derulare. Contractul a fost atribuit în luna mai în urma unei licitații firmei Metalgan Slatina, pentru suma de 486.000 de lei.

Două stații din cele 18 au fost amenajate deja pe strada Bună ziua în cadrul proiectul integrat de modernizare a acestei artere. Pentru restul de stații trebuie însă realizate documentații separate de proiectare, în funcție de amplasamentele stabilite de primărie. Celelalte 10 locații încă nu au fost stabilite. Amenajarea unei stații cu acoperiș verde costă în jur de 5.000 de euro.

Comenteaza