650.000 de lei pentru programul social ”Alimente” al Direcției de Asistență Socială

650.000 de lei pentru programul social ”Alimente” al Direcției de Asistență Socială

Consilierii locali vor aproba la viitoarea ședință un proiect care prevede alocarea sumei de 650.000 de lei Direcției de Asistență Socială din primărie pentru programul Alimente.

Acest program social a demarat în Cluj-Napoca în 2013 sub forma acordării unor pachete cu alimente de două ori pe an, în perioada sărbătorilor, persoanelor singure și familiilor cu o situație materială precară sau aflate în situații de risc, de marginalizare și excluziune Socială.

Din 2018 în cadrul acestui program social s-au acordat tichete sociale în valoare de 100 de lei pe an acestor categorii de persoane vulnerabile din Cluj-Napoca, pentru a facilita accesul beneficiarilor la alimente, fără drumuri la centrele de distribuire.

Anul trecut au fost acordate 5.312 asemenea tichete sociale în valoare totală de 531.200 de lei.

Programul social „Alimente” este o formă de sprijin comunitar, complementară celorlalte beneficii sociale acordate din bugetul de stat și constă în acordarea de tichete sociale celor mai vulnerabile categorii de persoane din municipiul Cluj-Napoca.

Pot fi beneficiari ai Programului social ”Alimente”: persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari; invalizi; veterani; văduve de război; persoane deportate; prizonieri; persecutați politic; eroi martiri ai revoluției; orfani; cei ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1.082 lei și de până la 786 lei/membru de familie; șomeri înregistrați (cu îndemnizație și fără îndemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 1.082 lei și de până la 786 lei/membru de familie; beneficiari de ajutor social și de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane; victimele violenței domestice.

Potrivit referatului de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre, bugetul necesar pentru anul 2020 este de 650.000 de lei.

Comenteaza