Video 7 milioane de pasageri pe an la Aeroportul Cluj. Când se va ajunge la această cifră

7 milioane de pasageri pe an la Aeroportul Cluj. Când se va ajunge la această cifră

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj ar putea ajunge în anul 2040 la nu mai puțin de 7 milioane de pasageri transportați pe calea aerului într-un singur an calendaristic.

Estimarea a fost făcută, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), chiar de directorul aeroportului clujean, David Ciceo. În luna septembrie a anului curent, Aeroportul din Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul un milion, pentru a zecea oară în istoria sa.

„Deși pandemia a dus la scăderea traficului, temporar, noi continuăm cu planul de 7 milioane de pasageri. În aproximativ 2040, vom avea 7 milioane de pasageri. La fel cum am gândit terminalele de 3 milioane de pasageri când aveam 150.000, la fel pregătim viitorul. Este foarte important pentru clujeni și pentru aeroport să avem capacitate suficientă”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Conducerea aeroportului își dorește ca anul viitor să ajungă la cifra de 2 milioane de pasageri.

„Anul acesta vom avea cu 50% mai puțin pasageri decât în 2019. Probabil, vom finaliza anul 2021 cu 1,4 milioane. Traficul s-a reluat puțin mai bine decât ne așteptam. O surpriză plăcută este că am depășit anul 2019 din punct de vedere al numărului de pasageri pe zborurile turistice. Hurghada a fost cea mai bună destinație, sunt prețuri și condiții bune.

Ne propunem să depășim 2 milioane de pasageri anul viitor. Din pasagerii noștrii, aproximativ două treimi sunt vaccinați. Sperăm să crească numărul de vaccinați pentru că ne ajută și pe noi cu traficul aerian. Centrul de vaccinare de la Aeroportul Cluj este unul de succes”, a adăugat Ciceo.

Comenteaza