700 de tone de material antiderapant folosite în județ. Nu sunt drumuri blocate

700 de tone de material antiderapant folosite în  județ. Nu sunt drumuri blocate

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic că pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Din cauza temperaturilor negative şi a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de zăpada depusă pe carosabil și polei, traficul rutier fiind îngreunat.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 23 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 32 de drumuri judeţene, cu 16 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 343 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni,  s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 320 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej s-a intervenit ieri pe 5 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 38 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza