700.000 de lalele vor colora Clujul. Se plantează și peste 1.000 de arbori cu balot

700.000 de lalele vor colora Clujul. Se plantează și peste 1.000 de arbori cu balot

Circa 700.000 de lalele vor înflori, în primăvară, în tot orașul. Anul acesta, în Cluj-Napoca vor fi și narcise, panseluțe, begonii, hortensii, azalee, iar acum a început plantarea de arbori cu balot. 

„În toamna anului trecut au fost plantați peste 700.000 de bulbi de lalele, care vor înflori la primăvară în tot orașul, pe grupuri mari. De asemenea, sunt plantate florile anuale și aici sunt alte 160.000 de bucăți”, a declarat la un post de radio local managerul orașului, Gheorghe Șurubaru.

Acesta a mai precizat că, până la începutul primăverii, la Cluj-Napoca vor fi plantați și 1.082 de arbori cu balot.

Eco Garden Construct SRL este compania care a plantat bulbii de lalele, în baza unui acord cadru privind întreținerea zonelor verzi din oraș.

În 2021, licitația pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca (un acord cadru estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele) a fost câștigată de Eco Garden Construct, cea care întreține gazonul stadionului Cluj Arena și a furnizat copaci în proiectele Primăriei de modernizare a parcurilor și străzilor din oraș. Societatea a câștigat contractul cu o ofertă însumată pe cele trei loturi de peste 120,7 milioane lei.

Comenteaza